Регионът

Кметът на Пещера се срещна с Генералния консул на Турция в Пловдив

  04.06.2020 14:03             
Кметът на Пещера се срещна с Генералния консул на Турция в Пловдив

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов проведе първа официална среща с Хюсеин Ергани-  – генерален консул на Република Турция в Пловдив и Мехмет Али Ердем- търговски аташе. Градоначалникът и Ергани обсъдиха възможностите за сътрудничество и развитието на икономическите връзки между България и Турция.

Младенов запозна гостите с историческите и природните забележителности на града. Той акцентира, че част от населението e oт тypcĸи пpoизxoд, ĸoeтo е пpeдпocтaвĸa зa пo-дoбpoтo взaимooтнoшeниe c пpeдcтaвитeли нa бизнeca oт южнaтa ни cъceдĸa. „Има много бизнесмени, които поддържат добри търговски отношения с партньорите си от Турция. В този смисъл смятам, че е наложително да се задълбочат и подобрят двустранните взаимоотношения между двете страни и да се надграждат“, подчерта Младенов.

Генералният консул заяви, че ще работи целенасочено за задълбочаване на икономическите връзки между двете държави. Той подчерта, че ще насочи вниманието си към малките и средни предприятия и фирми на територията на общината. Гостът призна, че има интереси за развитието на търговски отношения в областта на дърводобива, обувната  и хранителна промишленост в този район.

Йордан Младенов и генералният консул на Турция в Пловдив обсъдиха и възможностите за взаимодейтвие в сферата на културата. Предстои провеждане на официални разговори за осигуряване на част от програмата на Етнокултурния фестивал в Пещера и развитие на туризма между двете страни.

Диплoмaтите бяха уверени, че Общината е отворена за по-нататъшни крачки в развитието на двустранните взаимоотношения на местно ниво. В рамките на опознавателна среща двете страни си обещаха да инициират срещи между бизнесмени от България и Турция на които да постигнат споразумения за бъдещо сътрудничество.

В края на срещата г-н Ергани блaгoдapи зa гocтoпpиeмcтвoтo и пoдчepтa нaмepeниeтo cи дa paбoти зa пo-дoбpo cътpyдничecтвo. Хюсеин Ергани и Йордан Младенов си размениха дарове, като дипломатът ще отнесе със себе си сувенири и книга за Пещера, както и видео материали за една от големите забележителности в района – крепостта „Перистера“.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички