Крими

Главният прокурор: До седмица повдигаме обвинения за приватизационни сделки от прехода

  09.06.2020 11:43             
Главният прокурор: До седмица повдигаме обвинения за приватизационни сделки от прехода

ПЕЩЕРА. До седмици прокуратурата ще повдигне обвинения за големи приватизационни сделки от прехода, съобщи в родопския град главният прокурор Иван Гешев. Писахме днес сутринта, че той дойде, за да наблюдава специализирана полицейска операция за пресичане на битовата престъпност. От думите на Гешев стана ясно, че ДАНС е приключил доклада за големите сделки за приватизацията от прехода и за част от тях давността не е минала.

„Получен е докладът на ДАНС за 14 от най-големите приватизационни сделки на прехода, като се започне с Кремиковци. Приватизационният процес беше голям грабеж на българското население. Спечелиха единици хора. Във всяко населено място ще чуете една и съща история - как заводът е бил продаден и разграбен. Трябва да опитаме да затворим тази страница от криминалния преход”, добави още главният прокурор.

Той допълни още, че Васил Божков може да избере защитната си стратегия и да говори каквото поиска. „Кой е Божков? Поредният обвинаем от редица олигарси, както вие ги наричате, които се укриват от правосъдието. Връщането му не зависи от българските държава и прокуратура. Прокуратурата си е свършила работата, като е подала е съответните документи. Резултът зависи от ОАЕ. В държави извън ЕС решението е политическо на съответната държава", ”, коментира прокурорът.

Заради спецакцията в Пещера дойде и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. В резултат на действията на полицията и прокуратурата в Пещера и региона са арестувани 10 души. У тях са открити наркотици.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ,  0896/ 530 441

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ, 0896/ 530 441

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД  ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ДАВАМ  ПОД  НАЕМ  АПАРТАМЕНТ,  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН,  В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ, ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН, В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663
Всички