Други

Художникът Илия Тончев с нова изложба

  17.06.2020 07:06             
Художникът Илия Тончев с нова изложба

Пандемията удари джоба ми, казва той

 

ПАЗАРДЖИК. Художникът Илия Тончев подреди в художествената галерия "Георги Машев" 37 живописни творби. 30 от тях са пейзажи, 5 абстрактни композиции и 2 натюрморта.

- Картините в поредната ми самостоятелна изложба са нови, рисувани от лятото на миналата година - поясни художникът. - Основната тема в маслените платна е родопският пейзаж през всичките годишни сезони. Интересни са абстрактните композиции без конкретна тематика. В тях съм вложил моите лични впечатления и усещания за избора на цветове и линии. Творбите ми са отражение на емоциите от природата и от всичко красиво около мен.

На въпроса как му се е отразило извънредното положение, художникът отговаря:

- Изключително негативно. Близо 30 години вадя хляба си от изкуството, което правя. Карантината от коронавирус затвори галерии, наложи забрана за откриване на изложби. Този факт върна финансовото ми състояние много назад. За всичкото това време не съм продал нито една картина. Наскоро купиха само една малка живопис от вкъщи.

Не че не рисувах, но се чувствах самотен и подтиснат, а всеки художник се нуждае от ведро настроение и положителни емоции. Тогава картините стават прекрасни. Като отдушник в тягостната ситуация се яви новата ми изложба в галерия "Георги Машев". Макар и без официално откриване и речи, вярвам, че любителите на изкуството ще оценят по достойнството живописната експозиция, вярва Илия Тончев.

Изложбата може да се види до 24 юни.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички