Спорт

И Емо Костадинов дойде на новото модерно футболно игрище на FIFA

  15.06.2020 14:29             
И Емо Костадинов дойде на новото модерно футболно игрище на FIFA

ПАЗАРДЖИК. Бронзовият медалист от САЩ’1994 Емил Костадинов бе сред официалните гости на днешното откриване на модерното футболно игрище с електрическо осветление и изкуствена настилка, финансирано от FIFA посредством БФС. Лентата на кокетното съоръжение бе прерязана от кмета Тодор Попов, героят от „Парк де пренс” Костадинов в качеството си на вицепрезидент на футболната централа и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. Сред официалните гости бяха и другият вицепрезидент на БФС и бивш изпълнителен шеф на „Хебър” Румен Вълков, членът на Изпълкома и депутат от 44-то Народно събрание Димитър Георгиев, Братан Братанов от фирмата изпълнител „Спорт груп”, председателката на сдружение „Пазарджик спортува” и общински съветник Рени Камберова, колегите й от ОбС Вени Георгиева и Александър Иванов, който е и шеф на ВК „Хебър, председателят на ОС на БФС Спас Иванов, шефът на ФК „Хебър” Иван Папазов, треньорът на представителния тим на „зелените” Николай Митов, треньори от школата и граждани.

Новата придобивка за футболната общественост и ФК „Хебър 1918” се намира между езерото в парк „Стадиона” и източната част на спортна база „Георги Бенковски”.

Изграждането му е на стойност 300 000 лв. без ДДС

Игрището е с последно поколение материали и има 8-годишна гаранция на тревното покритие. Размерите му са 60/40, а те покриват в пълна степен  критериите за провеждане на официални срещи за "Футбол 7".

Кметът Попов и Борислав Попов благодариха на бившия шеф на БФС Борислав Михайлов, с когото преди година започнаха инициативата за изграждането на съоръжението.

„Когато институциите работят заедно, нещата се получават, каза кметът Тодор Попов. С това игрище разширяваме палитрата на нашия футболен комплекс. Така ще изградим здрав темел, а нашият здрав темел е детско-юношеската школа. Там сме насочили нашите усилия. Когато имаш добри футболисти, добра база, добри треньори и добра методика, нещата се получават. затова инвестираме в бази, в кадри, в обучение.

Не изповядваме философията „от днес за утре”, която масово се практикува в България

Ние работим стъпка по стъпка и съм убеден, че един ден ще се изкачим на най-високо стъпало. Защото така се прави”, допълни кметът.

Той получи пециален плакет от БФС, връчен му от Борислав Попов. Гостът бе впечатлен от комплекса и пожела оттук утре да тръгне следващата голяма футболна звезда, която да прослави България по света.

По традиция кметът и децата от ДЮШ си направиха съвместна снимка с възгласа „Ооооооооо „Хебър!”.

Емил Костадинов подари 10 чисто нови топки на малките футболисти,

а те веднага бяха пробвани на новия терен, включително и от кмета Тодор Попов.

„Знаме” припомня, че през пролетта на 2018 година от другия край на стадион „Георги Бенковски” с изцяло общински средства бе направен модерен изкуствен терен с класически размери. Общинската спортна база допълват други три тренировъчни терена с естествено тревно покритие - два до старото срелбище и един между стадион „Бенковски” и някогашния стадион „Любен Шкодров”, чийто терен пък беше основно модернизиран през миналата година.

Дочо ЧАНЕВ  


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички