Понеделник, 25 Яну 2021
 
Регионът

Димитър Цоцорков: Да се върнем към корените си и към местното производство

  19.06.2020 06:44             
Димитър Цоцорков: Да се върнем към корените си и към местното производство

Според председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет”, България има потенциал в кризата

ПАНАГЮРИЩЕ. Кризата с КОВИД-19 очерта и ускори два основни бизнес процеса - скъсяване на веригите на доставки и внедряване на все повече дигитални решения. Такъв е изводът на участниците в българския панел на Световния форум за икономическо и социално възстановяване на Глобалния договор на ООН “Recover Better. Recover Stronger. Recover Together.”. В световния форум се включи германският канцлер Ангела Меркел. Тази година Срещата на върха на лидерите на Глобалния договор се проведе изцяло виртуално заради пандемията от Ковид-19. Основаният преди 20 години форум срещна онлайн над 13 хиляди участници от целия свят на 15 и 16 юни. Българската мрежа на Глобалния договор се включи със самостоятелна дискусия, в която участваха председателят на сдружението Огнян Траянов, председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” Димитър Цоцорков, изпълнителният директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3” Красимир Ненов, управляващият партньор на „Делойт България” Силвия Пенева и изпълнителният директор на фондация bCause Елица Баракова. Дискусията на българската мрежа бе фокусирана върху реинженеринга на бизнес процесите и корпоративното гражданство на основата на споделени ценности.

„Колкото и да сме глобализирани, трябва да се върнем към корените си, към българските ценности, към местните вериги на доверие и на производство, посочи Димитър Цоцорков. По думите му, колкото и тежка да е кризата, тя е доказала, че България има потенциал. Специално у нас кризата показа наличието на инфраструктура от неправителствени организации, които се оказаха особено ефективни, независимо че бяха изключени от държавната помощ, отбелязват и другите българи-участници като дават за пример медиаторите в ромските квартали.

Глобалният договор е платформа за обмен на знания и диалог между повече от 11 хиляди компании, специализирани организации на ООН, бизнес асоциации, неправителствени и синдикални организации за насърчаване на обществената отговорност и етичните бизнес стандарти.

Българската мрежа на Договора е основана през 2011 година. Сред членовете й са А1, АЕЦ „Козлодуй”, „Асарел-Медет”, „Екопак”, Софийският университет “Св. Климент Охридски”, Университетът за национално и световно стопанство, Българската стопанска камара.

Алекси СТАНКОВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички