Пазарджик

Вече проверяваме онлайн и за невръчени глоби от КАТ

  24.06.2020 14:14             
Вече проверяваме онлайн и за невръчени глоби от КАТ

Гражданите вече могат да правят справки за невръчени глоби по Закона за движение по пътищата през интернет портала на МВР, съобщават от Съюза на българските автомобилисти (СБА). 

Справката се прави ТУК, като е необходимо въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС и ЕГН.

Досега шофьорите можеха да правят проверка само за дължими глоби по ЗДвП по влезли в сила фишове, електронни фишове и Наказателни постановления. От 24 юни вече излизат резултати и за издадени, но невръчени наказателни постановления и електронни фишове. 

Порталът дава възможност за онлайн плащане. Другите възможности за заплащане на задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и КЕШ-терминали. 

От Вътрешното министерство припомнят, че за да стане дължима глобата, наложена с административно-наказателен документ, не отпада необходимостта той първо да бъде връчен и влязъл в сила. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление или в звено "Пътна полиция", като след връчване може да бъде заплатен веднага чрез ПОС-терминал на място или през посочените други начини. За връчване на наказателни постановления е необходимо водачът да посети лично звеното на "Пътна полиция" към областната дирекция на МВР по постоянен адрес. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички