Регионът

Кметът на Пещера връчи дипломи на зрелостници

  25.06.2020 10:54             
Кметът на Пещера връчи дипломи на зрелостници

Прекрасният двор на Историческия музей в Пещера беше домакин на събитие, което развълнува учители, ученици и родители от Професионалната гимназия по хранително- вкусови технологии „Атанас Ченгелев“. Зрелостниците от Випуск 2020 получиха дипломите си за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация .
Традиционно завършиха поредните специалисти от професията „Ресторантьор“ , както и първият випуск от новата специалност „Технология в биопроизводствата“ с професия „Биотехнолог“. Във випуска има трима пълни отличници, което е повод за заслужена гордост на педагозите от училището. Гости на тържеството бяха кметът на общината Йордан Младенов, родители и членове на Обществения съвет на училището, както и представители на фирмата – партньор „БИОВЕТ АД“.

Учениците изказаха своята благодарност към своите учители и с цялото си поведение показаха уважение и признателност към тения четиригодишен труд. Церемонията уважи кметът на града Йордан Младенов, който също е възпитаник на гимназията и лично връчи дипломите и свидетелствата. В поздравлението си към тях той също изказа думи на благодарност към учителите и призова учениците да запазят в сърцата си любов към знанието и да продължат да работят за доброто име на Пещера.

Стъпвайте уверено по избрания път, поемайте смело предизвикателствата на времето! Помнете учителите си! И знайте, че този момент е преход към нови висоти! Гордейте се с образованието си и покажете, че тези четири години са част от един пореден ваш успех в живота!", каза Младенов с видимо вълнение.

От няколко години в гимназията се връчва награда на името на Красимира Манчева – дългогодишен преподавател по математика, която е учредена от семейството й. Наградата се дава на ученик с изявени заложби и интерес към математиката. Тази година предложението на Педагогическия съвет е за Айдан Садулова – една от отличничките – биотехнолози. Наградата беше дадена от инж. Георги Щерев и г-жа Веселка МакАларни – съпругът и дъщерята на Красимира Манчева.
ПГХВТ „ АТ. Ченгелев“ е създадена през 1943 година с указ на цар Борис III като стопанско училище, разказа директорката Славея Златанова. По- късно то прераства в селскостопански техникум по тютюна. През 1980 година започва обучението на първите биотехнолози. Това се прави с цел да се следват социално-икономическите тенденции в страната и региона. Точно тогава училището бележи небивали успехи в образователните среди. През 2014 година двустранни интереси между Биовет и училището възродиха интереса на учениците. В условията на високотехнологично производство от страна на водещото в страната предприятие се появи нужда от специализирани кадри. През 2016 година за обучение се приемат първите биотехнолози.
Зрелостниците получиха сувенири за спомен от Ученическия съвет , а техният подарък , заедно със засаденото дърво в двора на гимназията, беше портрет – графика на патрона Атанас Ченгелев.

Церемонията беше последвана от фотосесия с учители и родители.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.

ТЪРСИМ РАБОТНИЦИ ЗА ОПАКОВАНЕ НА ЗАКУСКИ, КАНДИДАТИТЕ С ОПИТ СА С ПРЕДИМСТВО, ЗАПЛАТА ОТ 800 ДО 1000 ЛВ.,  0988 390 693 , 0899 333 459

ТЪРСИМ РАБОТНИЦИ ЗА ОПАКОВАНЕ НА ЗАКУСКИ, КАНДИДАТИТЕ С ОПИТ СА С ПРЕДИМСТВО, ЗАПЛАТА ОТ 800 ДО 1000 ЛВ., 0988 390 693 , 0899 333 459
Всички