Пазарджик

Към момента велинградската болница продължава да работи

  25.06.2020 17:20             
Към момента велинградската болница продължава да работи

ПАЗАРДЖИК. Областният кризисен щаб заседава днес заради заявените намерия за подаване на колективна оставка от страна на медицинския персонал в МБАЛ - Велинград. На него присъства и управителят на лечебното заведение д-р Чешмеджиев:

- Ситуацията в МБАЛ - Велинград към момента е все още напрегната – не скри той. - Входирани оставки засега няма. Извърши се дезинфекция на двете отделения - неврологично и вътрешно, в които имаше болни от Ковид-19. Отделенията сега работят.

В събота ще има среща на протестиращи с управителя, кмета, председателя на Общинския съвет във Велинград и след това синдикатите ще решат как да постъпят.

За настанените с коронавирус в здравното заведение д-р Чешмеджиев уточни:

- Става дума за 7 души. Те все още не са за интензивни грижи. Обгрижват се от екипите. Да се надяваме да не се влоши състоянието им.

- Двама от болните са от Грашево. Общото им здравословно състояние е сравнително добро. В населеното място има засилено полицейско присъствие - допълни областният управител Стефан Мирев.

Повече информация даде шефката на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова:

- След позитивирането на двете жителки на Грашево бяха взети адекватни мерки. Кметът разпореди спиране на извозването на работници към Щърково, Черногорово, Карабунар и оранжерии "Гимел". Свързахме се и с директора на Здравната каса заради необходимостта от пълно съдействие на общопрактикуващите лекари за оказване на медицинска помощ на лицата, които са поставени под домашна карантина. А те са 36 души.

Личните лекари са предупредени при възникването на каквито да било симптоми - температура и грипоподобни, да ги обслужват, а ако се задълбочи картината, да сигнализират чрез телефон 112 на Спешна помощ за оказване на помощ от инфекционист. Поддържаме непрекъсната връзка с кмета, а той ни оказва пълно съдействие.

- Целта на днешното заседание беше да осигурим спокойствие на жителите на трите родопски общини, които се обслужват от МБАЛ - Велинград - Сърница, Ракитово и Велинград - обобщи областният управител. - Лечебното заведение функционира в пълен режим на работа.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички