Регионът

Велинградските медици оттеглят оставките си след днешната сеща

  27.06.2020 12:44             
Велинградските медици оттеглят оставките си след днешната сеща

ВЕЛИНГРАД. Медиците от общинската болница във Велинград заявиха, че ще оттеглят своите оставки след проведена среща с народния представител от  44-тото Народно събрание Димитър Гечев и общинското ръководство

В 11:00 часа в голяма зала на общинска администрация те представиха исканията си, като увериха , че ще продължат да лекуват, както болните с Ковид-19, така и всички останали пациенти.

„Нека погледнем на Ковид-инфекцията като особено опасна! В момента сме във война, в която сме обезоръжени. Затова беше нашия протест.“- заяви началникът на неврологично отделение Наско Ванков.

В рамките на срещата кметът на община Велинград д-р Костадин Коев  пое конкретни ангжименти:филиала за Спешна медицинска помощ да бъде преместен  от сградата на МБАЛ-Велинград, за изграждането на външния асансьор да търси съдействие и от кметовете на съседните общини Сърница и Ракитово, тъй като болничното заведения обслужва нуждите и на трите общини.

Депутатът  от ГЕРБ Димитър Гечев пое ангажимент  да съдейства за решаването на проблемите на медиците. Той ще запознае лично министъра на здравеопазването  Кирил Ананиев и председателя на здравната комисия към Народното събрание д-р Даниела Дариткова с нуждите на общинската болница.

Лекарите, обаче поставиха конкретни искания:

1. Споделяне на отговорността за лечение с Ковид-19 заедно с МБАЛ „Здраве“

2.  Спешната медицинска помощ да бъде разпределяне равномерно между общинската и частната болница.

3. РЗИ и Регионалния център по здравеопазване да изработят  алгоритъм, с който да могат да  пренасочват към специализирани заведения пациенти с тежка дихателна недостатъчност, съмнителни и доказвани пациенти за Ковид-инфекция, без предварителни уговорки и молби. Лекарите настояват да разполагат с ежедневна информация за свободните легла в Ковид-отделенията на всички болници в областта.

4. Медиците и всички пациенти със симптоми за Ковид-19 да бъдат постоянно тествани.

5. Да не се допуска смесването на потоците на болните, като спешно бъде изграден външен  асансьор,  с който да се избегне свободното преминаване на съмнителни болни.

От „МБАЛ-Велинград” са изпратили исканията си („Знаме” писа подробно за тях) до здравния министър Ананиев и до Здравната комисия в парламента, председателствана от д-р Даниела Дариткова. В момента КОВИД-отделението и отделението със съмнителните пациенти с КОВИД-19 са пълни. Поради тази причина две жени от района са приети в болницата в Пещера.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички