Спорт

Инж. Никола Гюлеметов: Фитнес залите ще са пълни, ако имаш стратегия

  29.06.2020 14:16             
Инж. Никола Гюлеметов: Фитнес залите ще са пълни, ако имаш стратегия

ПАЗАРДЖИК. Данък „Добавена стойност” за някои хранителни добавки във фитнес залите трябва да се намали, смята инж. Никола Гюлеметов, който преди 2 години спечели републиканската титла в абсолютната оупън категория, балканската титла в класическия културизъм и стана вицесветовен шампион на Masters Classic Bodybuilding. Докато колегите му от Българската асоциация за здраве и фитнес алармираха, че залите са празни и браншът е обречен на фалит, той откри своята модерна зала GYM Dynamic в Пазарджик. Попитахме го това ли е най-подходящото време за отваряне на зала, работи ли при него мярката „60/40” и дали и ако да, защо, е удачно намаляване на ДДС-то до 9%.

„Моята зала вече се пълни, всичко е въпрос на правилен маркетинг и реклама.

Много е важно в случая кой е лицето на залата и как е оборудвана, дали е под наем или собствена. Повечето зали са собственост на хора, на които това не им е работа и затова страдат, както и от високите наеми, казва инж. Гюлеметов. За това обаче държавата не е виновна, а това е въпрос на неправилен бизнес план и несметната добре рентабилност. Да, самият бранш пострада от карантинния период и ще страда още поради кризата, която в момента засяга всички сфери, свързани с дейности, които не са от първа необходимост.

Що се отнася до данъците, има решение и за този проблем.

Схемата „60/40” никъде не работи и това се вижда с просто око

Нормално е ДДС да се намали при такива хранителни добавки, които са полезни за здравето, както е в по-развитите страни, където се отделя огромно внимание за здравето на хората и спорта. Време е в нашата страна да се наблегне на това. Не само в нашия град, където спортната дейност е приоритет на общината и тази година сме европейски град на спорта, а в цялата страна. Но говорим ли за данъци, когато собственоста на залата е на спортен клуб с нестопанска дейност, тогава положението е различно. Просто трябва собствениците малко да се поинтересуват и да направят консултация с адвокат”, допълва инж. Никола Гюлеметов. Той е мастър тийчър на ISSA (Международната спортно-научна асоциация) и има изкаран пълен цикъл за "майстор персонален треньор" на американската асоциация CORFIT.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички