Регионът

Бойко Борисов е вторият министър-председател, посетил Кръстава, след Кимон Георгиев

  02.07.2020 16:21             
Бойко Борисов е вторият министър-председател, посетил Кръстава, след Кимон Георгиев

Както „Знаме” писа, министър-председателят Бойко Борисов днес посети Велинград и района, като извърши инспекция на основните инфраструктурни ремонта - Околовръстния път, пътя Велинград- Сърница, а също така се запозна и със състоянието на 12-километровата отсечка Кръстава-Грънчарица.

Премиерът бе придружен от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и финансовия министър Владислав Горанов. При посрещането на министър председателя присъстваха още  областният управител Стефан Мирев, народният представител от 44-ото народно събрание Димитър Гечев, зам.-кметът на община Велинград Светла Томова, областният кординатор на ПП ГЕРБ Найден Шопов и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Вече ви разказахме, че обиколката започна от Околовръстния път на града, който в момента се ремонтира. "Хората отдавна чакат този ремонт"- изтъкна д-р Коев и допълни, че пътят  е бил в много лошо състояние, сега се разширявал габаритът му, ще се извърши отводняване и ще се изградят и канавки. "Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи.”-допълни още кметът.

За около 50-километровият път между Велинград и Сърница премиерът каза, че преди ремонтът пътят е бил един от най-лошите в Родопите. Сега след инспекцията сподели, че резултатът е отличен.

Обиколката продължи в село Кръстава, където жителите посрещнаха гостите си. Пожелаха на Борисов да живее 120 години и споделиха, че е вторият министър-председател посетил селото им след Кимон Георгиев, който идва в Кръстава през далечната 1934 година. Посещението в Кръстава идва след обещанието на 24 май тази година в Биркова за изграждането на нов път Кръстава- Грънчарица. Жителите на селото изказаха огромната си благодарност за случващото се и за спазеното обещание на премиера към тях. Премиерът Борисов сподели, че когато хората са доволни и той е щастлив.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички