Спорт

Пазарджишките самбисти с 2 медала, доброволецът в МБАЛ Вакарелски сътвори чудото

  06.07.2020 14:59             
Пазарджишките самбисти с  2 медала,  доброволецът в МБАЛ Вакарелски сътвори чудото

ПАНАГЮРИЩЕ. Два медала спечелиха от държавните лични първенства по спортно и бойно самбо за мъже състезателите от Пазарджик. Състезанията се проведоха в „Арена Асарел”. Самбистите от ОСК се представиха в двата дни през уикенда с половин дузина бойци. Голямата изненада донесе доброволецът Иван Вакарелски след като доказа своята класа в спорта и взе бронзов медал и престижното трето място. Този успех 30-годишният треньор и състезател на СК „Кодокан“ постигна след прекарани 47 дни в помощ на лекарите от Ковид отделението на Пазарджишката болница и след 14-дневна карантина след това. В дисциплината бойно самбо в категория до 62 кг той успя да спечели две срещи над противници от Видин и Кюстендил, а след това изигра целия четвъртфинал и драматично загуби от състезател от Перник.да преодолее съперници с много добра подготовка и заслужено се изкачи на почетната стълбичка.

На спортното самбо при мъжете Иван Стоев стана държавен вицешампион в кат. до 57 кг. Спортист номер едно на Пазарджик за 2016-а година бе извън тепиха за около една година, защото бе зад граница и сега видимо изостава в подготовката.

Ангел Тонов зае петото място при 100-килограмовите след като драматично загуби в спор за спечелване на бронза. Седми в тази мъжка група е младият Тодор Филипов в кат. до 82 кг.

„Можех и да победя, но липсата на въздух си каза думата. Иначе съперникът след третия шут в главата го хванах на ключ, но той успя да се измъкне и след едно задържане се предадох. Дадох повече, отколкото можех да дам, но не съжалявам. Състезанието бе силно, а противниците – много добре подготвени”, коментира пред „Знаме” Иван Вакарелски. Вече писахме, че за 47-те дни в болницата понякога той имал едва три часа сън за денонощие, докато на първа линия давал своя принос в спасяването на животи.

Състезанието в Панагюрище бе изключително оспорвано. В първенството се включиха над 140 състезатели, като във всяка една категория за медалите се бориха средно по над 20 участници, коментира олимпийският медалист Георги Георгиев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички