Понеделник, 01 Фев 2021
 
Пазарджик

Всички детски градини в община Пазарджик ще работят през целия летен сезон

  08.07.2020 09:21             
Всички детски градини в община Пазарджик ще работят през целия летен сезон

„Всички детски градини в община Пазарджик ще работят през целия летен сезон, включително и изнесените им групи в селата при спазване на  всички противоепидемични мерки, за да се гарантира здравето на децата“, съобщи кметът Тодор Попов.

От години, традиционно, детските градини излизат за месеците юли и август в лятна ваканция, а 3-4 детски заведения в Пазарджик приемаха децата в  дежурни сборни групи по график. Това лято общинските детски градини ще работят с утвърденото си работно време, спазвайки строги мерки за безопасност, като времето позволява по-голямата част от занятията да бъдат изнесени на открито.

Директорите на всички детски градини са утвърдили вътрешни правила за работа на детското заведение в условия на извънредна епидемична обстановка, с която са запознати всички родители, направен е и подробен инструктаж на всички членове на педагогическия и непедагогическия персонал, с ясно разписани правила за работа.

„Един от мотивите за решението е, че по време на строгия карантинен период, детските заведения в общината бяха затворени от 13 март до 1 юни и малчуганите останаха в къщи, а родителите и учителите им са използвали по-голямата част от годишните си отпуски. За тези месеци, в детските градини са извършени всички необходими належащи и текущи ремонти, които традиционно се правят през летните месеци, когато децата са на почивка с родителите си.“, коментира кметът Тодор Попов.

„Гарантирането на качествена и безопасна грижа в детските градини, като местна дейност, винаги е бил наш приоритет и ние ще осигурим това на гражданите на община Пазарджик. Условията са извънредни, мерките са нетрадиционни, но желанието и на родителите, и на учителите, е детските градини да не излизат в традиционната си лятна ваканция и ние се съобразихме с това тяхно искане, след като до мен постъпиха не малко предложения от тяхна страна.“, допълни той.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички