Пазарджик

Запасните офицери наградиха с най-високото морално отличие Тодор Попов

  17.07.2020 10:50             
Запасните офицери наградиха с най-високото морално отличие Тодор Попов

ПАЗАРДЖИК. На тържествена церемония кметът на общината Тодор Попов беше отличен с една от четирите големите награди на Централния съвет на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Благодарност от името на Съюза. Наградата връчи о.з. майор Златев, председател на Областния Съвет на Съюза на запасните офицери.

Отличието беше връчено на Тодор Попов по решение на Централния съвет на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. „Вие направихте Пазарджик едно прекрасно място за живеене. Вие се явихте обединител във всички посоки на развитие на обществото в нашия град. Вие се явихте обединител на културната общност, по Ваша инициатива се обединиха културните клубове - един много добър и полезен ход; Вие обединихте пенсионерското общество, Вие обединихте спортната общественост в града. Също така, много полезни ходове направихте и в социалната сфера. Това всичко е сериозен аргумент, който беше оценен от висшето ръководство на Съюза“. С тези думи о.з. майор Златев се обърна към кмета на Пазарджик при връчване на отличието.

В благодарствения адрес, подписан от о.з. ген. Стойков, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от името на  Централния и Управителния съвети на  Съюза се изказва признателност към кмета и екипа на Община Пазарджик за подкрепата и постоянното взаимодействие с ръководствата на областната и общинска организации на Съюза в гр. Пазарджик и за оказаното съдействие при организирането и провеждането на мероприятията на Съюза. „Пожелаваме много здраве на Вас и Вашето семейство, бодър дух и енергия, за да продължите своите достойни усилия за просперитета на гражданите на общината“, е записано още в благодарствения адрес до кмета на Община Пазарджик.

„С изключителен респект и благодарност приемам тази награда и този жест от Централния съвет на СОСЗР. Приемам го като знак и за работата на Областното ръководство и за нашето партньорство. Винаги съм изповядвал една проста философия – когато човек има високоотговорна работа, той  трябва да търси това, което го свързва с хората, а не това, което го разделя. Затова в действията си, като кмет и общественик, винаги съм се стремял да търся и да си партнирам с хора единомишленици в различните сфери на обществения живот. Горд съм, че съм член на тази организация, защото човек трябва да не забравя някои важни неща – да помни историята, да си обича града, да обича страната и народа си.“, се обърна Тодор Попов към присъстващите. „Уважаеми господа офицери, за мен също беше чест, че Ви познавам и работим заедно толкова години. Ще бъде още по-голяма чест да продължим да работим заедно.“

На церемонията по връчване на наградата присъстваха още о.з. подполковник Христосков, зам.- председател и секретар, и о.з. подполковник Калпаков - зам.- председател, членове на Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, както и членове на дружество "Владимир Вазов".

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички