Регионът

Родители питат: Кога ще отвори единствената детска градина в Стрелча?

  20.07.2020 14:12             
Родители питат: Кога ще отвори единствената детска градина в Стрелча?

Осемнадесет родители на деца от единствената детска градина в Стрелча изпратиха отворено писмо до редакцията на „Знаме”, в което питат местната власт дали учебното заведение, в което преди 3 години започна основен ремонт и впоследствие бе прекратен, ще отвори врати наесен. Те настояват за сформиране на комисия към Общинския съвет, която да установи свършеното до момента. Отвореното писмо е адресирано до изпълняващата длъжността „Кмет” на общината Неделка Фингарова, до председателката на Общинския съвет Иванка Илиева и до бившия кмет и настоящ зам.-кмет Стойно Чачов.

Детска градина „Д-р Стайко Стайков" е единственото детско заведение в община Стрелча и функционира от 1995 г.  На 8 ноември 2017 г. Общината подписа договор с ДФ „Земеделие" за изпълнение на проект „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на сградата и прилежащо дворно място на детска градина „Д-р Стайко Стайков" след като спечели проект. В писмото родителите пишат:

“Оттогава изминаха три години и сме силно обезпокоени като граждани и родители от случващото се с ремонта. На няколко пъти се обявяват обществени поръчки, подписват се договори с различни фирми, но към момента по обекта не се работи. Сградите и дворното пространство са строителна площадка, а работници няма. Веднъж вече през септември 2018 г. родителите преживяха неудобството да търсят начини за отглеждане на децата си. Задава ли се същият проблем и през септември 2020 г.?”, пишат родителите. И се обръщат към Неделка Финнгарова със следните въпроси:

“1. Ще бъде ли завършен ремонтът на детската градина до месец септември тази година, за да могат децата да посещават, какъв вариант обсъждате, ако това не се случи?

2. Упражнява ли се технически и инвеститорски контрол по проекта и от кого?

3. Спазват ли се всички изисквания по проекта за СМР в отделните части - електро, ВиК, озеленяване, благоустрояване на дворните пространства и др.?

4. Ще бъде ли завършен ремонтът в срок и какъв е той след подписване на АКТ 10 за форсмажорни събития?А кои събития на територията на община Стрелча са такива?

5. Ще бъде ли подменено оборудването в детската градина?”.

Родителите искат отчет на финансовата осигуреност на обществената поръчка за детската градина, който да им бъде представен.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СТАЯ ПОД НАЕМ, 0878 312 415.

СТАЯ ПОД НАЕМ, 0878 312 415.

НОВ СТАРЧЕСКИ ДОМ В ГР. ПАЗАРДЖИК, УЛ.”ВЛАДИСЛАВ” 35. ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ СОЦИЛНИ УСЛУГИ - ДЕНОНОЩНО, ЛЕКАР И ХРАНА,ТЕЛ. 0876 793 910

НОВ СТАРЧЕСКИ ДОМ В ГР. ПАЗАРДЖИК, УЛ.”ВЛАДИСЛАВ” 35. ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ - ДЕНОНОЩНО, ЛЕКАР И ХРАНА,ТЕЛ. 0876 793 910

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438
Всички