Регионът

Иван от Мало Конаре стана лице на родното земеделие

  29.07.2020 06:30             
Иван от Мало Конаре стана лице на родното земеделие

Оранжерията на младия стопанин влезе в клип на земеделското министерство

Семейното стопанство на земеделския производител от Мало Конаре Иван Кабуров влезе във видеоклип за популяризиране на плодовете и зеленчуците, родно производство. Инициативата е на Министерството на земеделието и храните, а поканата да бъде включена и оранжерията на Иван, едновременно го изненадала и зарадвала.

Приел я на драго сърце. Той се появява в средата на видеото, широко усмихнат и с щайга, пълна с вкусни краставици. Така младият стопанин от най-голямото пазарджишко село

стана едно от лицата на българското земеделие

Останалите участници в клипа са фермери от различни населени места у нас. Текстът, който върви с кадрите, е следният:

„Живеем в кътче от Рая  и докъдето погледът ни стига, природата разкрива своето великолепие и поднася най-ценния си дар - извор на здраве, енергия и вдъхновение. А каква е тайната на тези плодове и зеленчуци, отгледани от грижовни стопани с любов и вековна традиция, докоснати от бисерна роса и напоени с вода от Балкана, узрели под погледа на галещото слънце? Всеки плод е събрал толкова много -

вкуса на детството,

аромата на градината, сладостта на плодородната българска земя. Всеки, който ги опита, знае, че родното е най-вкусно, и с гордост възкликва: "М-м-м, да, български са!"

- Силен текст и идеен видеоклип – коментира пред „Знаме” местният производител на плодове и зеленчуци. Според него, секторът има нужда от подкрепа, особено по-дребните стопани. И то най-вече в днешните несигурни времена.

- Искам да изкажа искрените си благодарности на екипа, заснел клипа, и на министъра на земеделието Десислава Танева за оказаната ни чест – каза още Иван. - Вълнението ми е голямо, тъй като нашият комплекс бе даден за пример. Това е

признание за голяма ни любов към земеделието

И аз, и съпругата ми Десислава, милеем за него и с радост му се посвещаваме. Мисията ни е да наложим българското производство, да го запазим и популяризираме, а всеки, който опита родните плодове и зеленчуци, да възкликва, както е в клипа:  "...ммм, български са!"

Снимките във видеото са правени в оранжерийния комплекс на семейство Кабурови в Мало Конаре. Той е модерен и високо технологичен. Доста неща се правят през

мобилния телефон

– например контролът на храненето и поливането на растенията, на температура и влажността. Третиранията на краставиците срещу болести и неприятели са ограничени до минимум. От 2019 година те са сертифицирани по няколко Европейски стандарта за качество, за да се предлагат в големите хранителни вериги.

Освен с оранжерийно производство, Иван отглежда от години и зеленчуци на полето. Тази година има също така овощна градина с круши.

 

Мария ДЪБОВА

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички