Регионът Спорт

„Оборище” остава в Югозапада, Калпака си тръгна

  24.07.2020 06:54             
„Оборище” остава в Югозапада, Калпака си тръгна

Имаме три четвърти от нужния бюджет, търсим спонсори, признава Илия Анчев

ПАНАГЮРИЩЕ. „Оборище” остава в трета дивизия. Президентът Илия Анчев също няма да хвърля кърпата след 30 години в управлението на футболния клуб, а треньорското ръководство е ново. Това са трите важни новини сбед проведеното общо събрание. Досегашният старши треньор Танчо Калпаков си тръгна от стадион „Орчо войвода”, а бившите футболисти на тима Ели Маркес и Георги Иванов-Гонзо през тази седмица водят отбора като игралият и в „Хебър” Гонзо е помощник на Маркес. Много от досегашните футболисти обаче си тръгнаха, а причините не са толкова от финансово естество, колкото заради несигурността. До последно Илия Анчев заявяваше, че обмисля възможността да напусне, а представителният тим на Панагюрище да заиграе в областния футбол. Така Симеон Вешев пое към „Нефтохимик”, Рангел Игнатов акостира в „Спортист” (Своге), Георги Кременлиев и Димитър Руйчев акостираха в „Балкан” (Ботевград), Николай Маринов отиде в „Чавдар” (Етрополе), а Георги Георгиев също напусна Панагюрище. В момента на „Орчо войвода” върви ускорен процес на селекция, а осем юноши тренират с мъжкия отбор.

 „Бюджетът ни е силно редуциран, но ще се справим. Финансовата ни рамка за „В” Югозападната група е над 200 000 лева, а до момента имаме осигурени три четвърти от парите. Вярвам обаче, че още средства ще се намерят. Всеки, който иска да спонсорира отбора, е добре дошъл”, заяви пред „Знаме” Илия Анчев. „Наистина до последно имаше несигурност при нас, имаше затруднения, а около 70 процента от футболистите ни напуснаха, но сме твърдо решени да не започваме от областното ниво. Ние останахме единственият представител на пазарджишка област в третия ешелон и ще играем там. Танчо Калпаков реши да си тръгне. Вярвам в новите треньори и в отбора. Ще имаме гръбнак от опитни футболисти, ще даваме повече шанс на момчетата от ДЮШ, така че продължаваме напред”, допълни президентът.

Пред „Знаме” досегашният наставник Танчо Калпаков отказа коментар за причината за напускането си.

„Войводите” тренират усилено в усложнената обстановка. За сряда, 29 юли, е запланувана контрола с „Гигант” (Съединение), а за 1 август е уреден спаринг с тима на „Сокол” (Марково), като местата на провеждане все още се уточняват.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички