Понеделник, 25 Яну 2021
 
Други Регионът

Красавица от X Factor чисти потъналите ни в боклук чешми

  26.07.2020 06:02             
Красавица от X Factor чисти потъналите ни в боклук чешми

Катерина Ефтимова ни призовава да не замърсяваме изворите си, защото мърсим себе си

БАТАК-СВЕТИ КОНСТАНТИН. Млада българка и нейни съмишленици почистиха чешми в района на Батак и доскорошното летовище и най-ново българско село Свети Константин. Катерина Ефтимова е пловдивчанка, на широката аудитория е позната с двете си запомнящи се участия в музикалния формат X Factor, но е не само пеещ, а и пишещ, и четящ, и пътуващ, и особено деен човек. Тя често ходи и до Беглика, и до Широка поляна, а приятното съчетава с полезното. Като чисти.

„Другари! НАРОД, който НЕ пази чист ИЗВОРА СИ - пиши го заминал! Това е БОЛЕН НАРОД. Искам правилно да ме разберете, голяма ще бъде радостта ми ако някой от вас направи същото и го сподели с всички нас, за да се зарадваме заедно. Нека се препредава нататък доброто дело, колкото и незначително по размери да е то, защото НАРОДЪТ, наречен БЪЛГАРИ, се е съхранил пазейки чисти ИЗВОРИТЕ СИ, препредавайки нататък! Инак се затрива…”, написа тя във Фейсбук.

И е права.

Чешмите и живителната им вода са не само извор, но и символи на живота,

поне за дядовците и бабите ни, които са ги градили или са споменували с добро майсторите им. Днес обаче именно чешмите са зарити с боклуци и в това също има дълбока символика – дядовите ценности не са модерни и са за боклука. Пък и логично е като спреш да налееш вода, да хапнеш и да замърсиш наоколо (преди часове вандали разкъртиха цяла беседка на Цигова чешма).

С патриотични постове в социалните мрежи Катерина Ефтимова не само дава добрия пример, но и повдига духа на сънародниците си с думи на Левски, Ботев, Любен Каравелов или пък родопската народна песен:

„Росни ми росни, росице,

да ми 'омиеш лицесо,

че ми изгорe сърцесо…”'

През 2011-а Катерина бе една от най-цветните участнички в първия сезон на шоуто X Factor и определяна за секссимвол и абсолютна двойничка на тийн идолката Селена Гомез. Три години по-късно, вече 20-годишна, Катерина отново се яви в шоуто, спечелено впоследствие от Славин Славчев. Още с явяването й обаче Мария Илиева от журито веднага констатира, че в сравнение с предишния път сега тя изглежда много смирена, а колегите й веднага констатираха, че от секссимвол тя се е превърнала в Монахинята. Още първия път обаче брюнетката показа, че не само е красива, но може и да пее.

Днес Катерина чисти България и го показва в интернет,

без да й пука дали я мислят за позьорка, инфлуенсърка или търсеща дивиденти от славата си персона. И хората й се радват. А тя им разказва омагьосващи истории за юначни българи и българки, за самодиви и омагосани билета, в които всъщност показва и търси себе си. Или търси тях в себе си, а заедно с нея, същото прави и аудиторията й.

„Разказите ти винаги са вълшебни, Кати, и като една добра фея успяваш да озаряваш с думи, с кадри, своята личност, и най-вероятно с жестове! Продължавай в същия дух, това си ти прелестно създание, вдъхновяващо все красиви и топли чувства!” Такива са повечето от коментарите под постовете й, а коментарите буквално са хиляди.

Ето я и нейната

„СКРОМНА РЕЦЕПТА ЗА ЩАСТИЕ

/Нужни съставки:

15 000 km² Родопски къс земя.

2 броя Боси нозе.

280 грама Добро сърце.

0,01 микрограма Чиста съвест.

0,2 децибела Тишина.

Изсипват се и 20 литра Спокоен дъжд.

На вкус може да се добави и топъл комат Хляб с щипка Чубрица.

Всички съставки се разбъркват х-у-у-у-убаво в дъното на Душата до получаването на хомогенна смес... тогава, едва дочакал, озверял и прималял от явен глад, осъзнаваш, че в свитият ти на топка стомах имаше място само за една троха от цялото това Щастие...”

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички