Други

Корнелия Нинова: Голямата победа е, че народът се освободи от страха и апатията

  25.07.2020 13:45             
Корнелия Нинова: Голямата победа е, че народът се освободи от страха и апатията

Идва криза, а управляващите доказаха, че не могат да се справят с нея

„Искаме оставката на цялото правителството, но искаме и чрез тази оставка и нови избори – промяна на модела на управление. По време на вота на недоверие ние го описахме какво представлява. Лобистки закони и институции, които се използват като маша за прокарване на лобистки интереси. Хора, използвани като бушони да изпълняват частни интереси и след това да бъдат сменяни, за да се запази системата. Пропаганда, която всява страх и наказва всеки инакомислещ.  Затова трябва система от мерки, които да се променят този модел, а не просто едните да си тръгнат и друга партия да продължи да управлява постарому." Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

„Предсрочните избори са нужни, защото идва криза, а управляващите доказаха, че не могат да се справят с нея“, каза още тя. Нинова се позова на  доклад  на Европейската комисия от миналата година, според който БВП на глава на населението пада още преди кризата, а  Докладът за конвергенция на ЕЦБ доказва, че бизнес средата в България се влошава. „От април имаме 20% спад на износа и 30% спад на вноса. Криза в икономиката се задаваше още преди пандемията“, коментира Корнелия Нинова.

„Откакто започна кризата с COVID-19, прилаганите мерките не работят – те с нищо не помагат нито на икономиката, нито на домакинствата. Управляващите нямат никакъв план как да продължат оттук нататък“, смята още тя. Според нея правителството не се ползва с доверие и не може да прокара реформи, а парламентът е делегитимиран. „Затова трябва нов парламент и ново правителство с ново доверие, за да може да стартира реформи и да направи план за развитието на България. Старите са изчерпани“, заяви лидерът на социалистите.

„Искаме оставката и на Борисов, и на Гешев. Подкрепяме протестите и призоваваме всички наши симпатизанти и членове да се включват в тях“, категорична е Нинова.

Тя припомни, че преди година БСП е предложила съдебна реформа в две основни две части: „Първата беше налагане на съдебен контрол върху актовете на главния прокурор чрез промени в Закона за съдебната власт. Другото, което предложихме, беше абсолютно различен модел на функциониране на КПКОНПИ.  Ако тогава тази реформа беше приета, допускам, че сега нямаше да има такова напрежение. Уви, когато опозицията предложи нещо, то се отхвърля априори."

„Не само сме поискали оставка, но сме предложили и решение на проблема“, добави Нинова.

„Ако има някой, който да е последователен през последните четири години в искането за промяна на този управленски модел, това е БСП. Преди четири години заявихме думи, които сега се чуват на улицата: „Има паралелна държава и задкулисие, което управлява истинската държава. Това задкулисие е проникнало във всички партии и си е купило политици от всички цветове. Ако искаме да се борим, трябва да се обединим и да се изправим срещу мафията“. Тези неща не само ги заявихме, но се борихме срещу тях. Сега резултатът, който гонихме се вижда по улиците – народът се освободи от страха и апатията. Това е голяма победа“, завърши Корнелия Нинова.


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички