Регионът

С нови уреди се сдоби дневният център за деца и младежи с увреждания след благородната постъпка на общински служител

  15.08.2020 14:47             
С нови уреди се сдоби дневният център за деца и младежи с увреждания след благородната постъпка на общински служител

СЪРНИЦА. С нови рехабилитационни уреди и пособия се сдоби Дневният център за деца и младежи с увреждания в Сърница благодарение на благородната постъпка на служител от общинската администрация, съобщи кметът Неби Бозов. Ето какво още разказа той:

-През 2016 г. швейцарската фондация „Солидарна Швейцария – Източна Европа”, в сътрудничество с местна болница от Швейцария, дари на община Сърница медицинско обзавеждане, представляващо помощни уреди за придвижване, както и болнично обзавеждане. Помощните уреди бяха предоставени на нуждаещите се още тогава, но част от болничното обзавеждане остана за стопанисване от Общината.

Миналата година се извърши основен ремонт на сградата, в което то се съхраняваше, като при преместването на мебелите в един от тях бе открита от нашият колега Мехмед Бозов немалка сума пари – около 4500 швейцарски франка или малко над 8000 лева. Той веднага ме уведоми за намереното.

След консултация с швейцарската фондация и болницата-дарител се оказа, че не е правено запитване за изгубена парична сума при тях. И по тяхна молба бе решено тя да се използва за обществено значима кауза, свързана с предоставяне на социални услуги в нашата община.

Предвид необходимостта от уреди и пособия за рехабилитация на Дневния център за деца и младежи с увреждания в Сърница, закупихме такива, които ще бъдат от изключителна помощ на персонала на социалното заведение за извършване на процедури и упражнения от потребителите му. Закупени са 20 различни уреди и пособия от най-висок клас.

Благодарение на благородната и достойна за уважение постъпка на моя служител Мехмед Бозов децата, посещаващи дневния център, ще могат да получат по-добри и адекватни грижи. Такива дела трябва да бъдат за пример на нашето общество и да ни напомнят, че само с общи усилия и безкористни цели можем да постигаме големи успехи.

От името на ръководството на Дневния център за деца и младежи с увреждания в Сърница и на потребителите на социалната услуга изказвам благодарност към Мехмед за честността и отговорността му!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички