Понеделник, 01 Фев 2021
 
Регионът

Кметът Младенов обяви частично бедствено положение в Пещера

  25.08.2020 17:16             
Кметът Младенов обяви частично бедствено положение в Пещера

Кметът Йордан Младенов свика Кризисния щаб в община Пещера заради усложнената обстановка след продължаващото наводняване на част от гробищния парк. Въпреки изградения преди години дренаж за подпочвени води проблемите тук не спират.

За наводняването на част от парцелите са информирани „Напоителни системи“ ЕаД клон Тополница, предприятие „Водно електрически централи“ и „Язовири и каскади“, тъй като изградените съоръжения са тяхна собственост и са пуснати в експлоатация преди повече от 50 години.

Честото наводняване на гробищния парк създава реална опасност от зарази, близки и роднини на починали алармират общинските служители непрекъснато. Според тях гробните места не могат да бъдат използвани за тъжни ритуали, което изисква спешни и неотложни мерки. Работници казаха, че в момента, когато се направят изкопите за полагане на починалите, те се пълнят за минути с вода.

На срещата с представителите на местната полиция, пожарната, и общински предприятия стана ясно, че Общината има изработен план и проект за изграждане на дренажна канализация в проблемния участък. Ще бъдат монтирани 2 помпени съоръжения, които да отвеждат водата от гробищния парк денонощно за да се възстанови проводимостта на съоръжението за оттичане на водата.

Младенов определи мярката като належаща, но временна и поиска обявяване на частично бедствено положение и помощ от държавата. С цел установяване на причините и намиране на варианти за трайно решаване на проблема, градоначалникът е поканил на спешна среща на 27 август, ръководители на „Напоителни системи“ ЕаД клон Тополница, предприятие „Водно електрически централи“ и „Язовири и каскади“.

Кметската управа има ангажимент да информира населението за предприетите действия.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички