Пазарджик

Коронавирусът поразява и публични личности

  05.09.2020 06:41             
Коронавирусът поразява и публични личности

За съжаление някои от тях не оцеляха в тежката битка

Както по света, така и у нас, коронавирусът не подминава и публичните личности. За съжаление, някои от тях не оцеляха, но влязат ли в обсега на прожекторите, те показват борбен дух и дават пример как да противостоим на КОВИД-19. В Пазарджишка област кметът на община Пещера Йордан Младенов не е единственият, поразен от тежкото заболяване. Най-напред (още на 2 април) излязоха положителните резултати на народната представителка от ГЕРБ-Септември Даниела Малешкова. Депутатите бяха тествани, след като стана ясно, че Хасан Адемов от ДПС е с КОВИД-19. Даниела Малешкова се възстанови и след изтичането на 28-дневния карантинен период се върна на работа в парламента.

Възстанови се и работи и началникът на интензивното отделение в областната болница д-р Димитър Иванов. Той се разболя в началото на май. Сред заразените в Пазарджишка област има и продължава да има доста медицински персонал. Не липсват и зъболекари.

За съжаление, има и загубили битката с коварния вирус

През август починаха заместник-директорът на Областната дирекция на полицията в Пазарджик комисар Светослав Телбизов и пазарджишкият адвокат Георгиос Гидакис. 43-годишният полицейски шеф издъхна в столичната болница "Пирогов" след кратко боледуване. Той е имал редица придружаващи заболявания - артериална хипертония, застойна сърдечна недостатъчност и подагра. А адвокат Гидакис си отиде, след като бе хоспитализиран в инфекциозното отделение на МБАЛ-Пазарджик. Той също бе с придружаващи заболявания - хипертонична болест и обезитас, съобщиха от здравното заведение.

Както казахме, кметът на Пещера е последният заразен в списъка на публичните личности.

Но Йордан Младенов демонстрира бодър дух

От вторник вечер той е поставен в домашна изолация. С него по телефона се свърза наша репортерка.

„Засега съм добре, започна и лечението, сподели кметът. В понеделник вечер вдигнах температура и на сутринта си направих PCR-тест, който се оказа положителен. Снимката на белите дробове показа, че са чисти засега и няма поражения. Но болестта се развива много бързо и не се знае след 24 или 48 часа накъде ще тръгнат нещата. В момента съм без температура, болките в мускулите продължават, имам и лека кашлица. Общото ми състояние е задоволително, но се чувствам физически леко отпаднал”, поясни Йордан Младенов. Той не може да предположи откъде се е заразил с коронавирус, защото контактува с много хора. Тревожи се да не предаде КОВИД-19 на най-близките си – съпругата и двете си деца. Те са изолирани във вилата в родното място на баща му – Равногор. С майка си, която е в друго жилище в града, се чуват само по телефона. Вземат се мерки за изследване на всички, с които е контактувал през последните дни и в личния живот, и в работата.

„Оказа се, че болестта е много сложна и никой не може да определи изхода й. Дано се оправя по-бързо”, пожела си скорошно оздравяване Йордан Младено. Редакцията на „Знаме” също му пожела да бъде здрав и час по-скоро да се върне на работното си място.

В социалните мрежи кметът увери съгражданите си, че докато отсъства от работното си място, всички дейности и проекти в община Пещера ще продължат да се изпълняват, а колегите му ще влагат всеотдайност в реализирането им. „Обръщам се към всички вас и с апел да спазваме мерките за безопасност, за да ограничим разпространението на вируса и да бъдем отговорни към нашето собствено здраве и здравето на хората около нас. Заедно можем!”, призова кметът.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички