Понеделник, 25 Яну 2021
 
Спорт

И 15 деца със затруднения ще участват на „Пазарджик Рън”

  04.09.2020 12:51             
И 15 деца със затруднения ще участват на „Пазарджик Рън”

ParaKids ще помогне на деца с физически затруднения да вземат участие на „Пазарджик Рън”. От организацията осигуряват две колички за състезанието, а общо децата със затруднение на маратона ще бъдат 15.

„Вече три години с такива колички (триколки) участваме на Софийския маратон. Те са само за бягане. В изработката ни помогна българската фирма „Екотрайк”. Количките вече са изпитани в подобни състезания“, каза Бояна Коцева от ParaKids.

Вече писахме, че на 5 септември Пазарджик събира атлети от всички възрасти за Третия шосеен пробег и щафети „Пазарджик Рън”. Очертава се истински спортен празник, а заявките за участие са повече и от миналата година, коментират организаторите. Началото е на парк „Острова” в събота вечер. Бягането е част от веригата RUN BULGARIA, на която Община Пазарджик е съорганизатор. Освен индивидуално, ще има и щафетно бягане. Шосейният пробег е в три обиколки по 1786 метра или общо 5360 метра. При щафетите пък е 3х1786 метра. Масовият старт е насрочен за 18.00 часа от парк „Острова“, а този на щафетите – фирми, семейства и отбори, ще е от 19.00 часа. Награждаването на победителите е от 19.30 часа.

Организаторите предвиждат и

занимание по детска атлетика, чието начало е в 17.45 ч.

и е с продължителност един час, а след това малчуганите ще бъдат наградени с грамоти.

„Радваме се, че две колички ще бъдат част от пробега в Пазарджик и ще направят щастливи поредните деца, казва Бояна Коцева. Радва ни именно това – когато разкрием възможностите на детето, защото тези деца понякога са подценявани, а те имат качества, стига да им бъдат предоставени условия за развитие на уменията им. Децата със затруднения трябва да имат равен достъп до спорт и всички останали дейности“, допълва тя. ParaKids е проект към Сдружение Спортен клуб "Шарк". Предоставя спорт за деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло, а тук са горди, че предоставят на хора с различни възможности голямо разнообразие от спортни дейности като асаптирани плуване, водна рехабилитация, алпийски ски, спортни лагери през различните сезони и еднодневни събития.

 „Пазарджик Рън“ е шестото състезание от общо седемте на RUN BULGARIA за сезона, които дават златен етикет

Да припомним, че право на участие на 5360 метра имат всички, родени преди 2010 година, регистрирали се до 3 септември на runbulgar.com. В щафетата могат да участват фирми, семейства и отбори, регистрирали се до вчера на runbulgar.com (във формата за индивидуална регистрация). Окончателните отбори на щафетите се оформят днес, на 4 септември. Участието на бегачи от Пазарджик е безплатно, като при вземането на стартов пакет се изисква лична карта с адресна регистрация в Пазарджик (за спортисти извън общината таксата е 20 евро на човек). Участието на деца в заниманието „Детска атлетика“ е безплатно след заявка на [email protected], като наличните места са сто, а сборният пункт за децата е на входа на парк "Острова" в 17.45 часа на 5 септември.

Организаторите от Община Пазарджик, Българска федерация по лека атлетика, Run Bulgaria  и Сдружение “Пазарджик спортува” са се погрижили

всеки участник да получи фланелка, а всеки стигнал до финала –  медал от Run Bulgaria

Те отново са помислили и за малчуганите, за които ще има  занимание по детска атлетика с начало в 17.45 ч. и с продължителност един час. Тя ще е в специално обособена зона до старт – финала. Веднага след това, всички малчугани ще бъдат наградени с грамоти и подарък. Участието на деца в заниманието „Детска атлетика“ е безплатно и след заявка на [email protected], като наличните места са сто.

Стартовите имена и пакети се получават  в днешния петък от 11.00 до 17.30 часа в сградата на Община Пазарджик или от 16.00 до 17.00 часа на старт-финала в парк „Острова“ на 5 септември за желаещите да участват, ако не живеят в града.

Милко ПЕЛОВ

ПРОГРАМА – събота, 5 септември:

17.45 ч.-18.45 ч. – “Детска атлетика” в зона до старт–финала;

18.00 ч. – Официално откриване на състезанието;

18.00 ч. – Старт – 5360 м;

18.45 ч. – 19.15 ч. - Награждаване на учасниците от “ Детската атлетика”;

19.00 ч. – Старт на щафета 3 x 1786 м - фирми, семейства и отбори;

19.30 ч. – Награждаване на победителите от пробега и щафетите.


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички