Понеделник, 25 Яну 2021
 
Други

На кафе и раздумка на английски език

  10.09.2020 10:39             
На кафе и раздумка на английски език

ПАЗАРДЖИК. Третото издание на Language cafe ще се състои в четвъртък, от 18:00 ч., в кафе-галерия “Георги Машев”, като основният език отново ще бъде английски, но организаторите съобщават, че добре дошли са и говорящите други езици.

Безплатното социално събитие дава възможност на всички присъстващи да създадат нови познанства, докато упражняват своя английски език. Това се случва в разчупена и релаксираща обстановка, за да може едновременно всеки да използва езиковите си умения в реална среда и да се преодолее неприятното притеснение при комуникиране на английски език. Всеки желаещ може да се регистрира за присъствие тук: https://bit.ly/3jZIrNR.

Според проучвания, 49.5% от българите знаят английски език, но само 25% го говорят и използват. Езиковите кафета от този тип целят да преборят именно този проблем, като стимулират присъстващите да водят дискусии свободно и без притеснения.

“Езиковото кафе ми помогна да преодолея бариерите, които си бях поставила, при комуникирането на друг език. В училище уча френски и английски, но там не го упражняваме много помежду си, защото повечето се притесняваме, и се радвам, че на кафетата мога да поговоря на различни теми с хора, които също са решили да упражнят езика, който владеят. Сигурна съм, че все някога ще ни се наложи да говорим пред някого, да работим на английски език или дори да посетим друга държава и е по-добре да сме подготвени и да се чувстваме комфортно да го използваме.” споделя Габриела, която е част от екипа на Съвета за младежка политика.

Съветът за младежка политика е неправителствена организация, която цели да развива интересите и потребностите на младежите чрез неформално образование, структурен диалог и активно младежко включване. От създаването си преди четири години, организацията придоби голяма популярност, като осъществи над 80 събития, събиращи младежи от Пазарджик и страната на едно място. Сред тях са инициативата “Пазарджик обича”, поредицата Social Evenings, конференцията TEDxPazardzhik, кампанията “Какъв ти е проблемът?”, академията “CodeSpot”, тренировъчни лагери, семинари и др.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички