Регионът

Кои са ремонтираните училища в областта?

  21.09.2020 06:11             
Кои са ремонтираните училища в областта?

Много училища в Пазарджишка област посрещнаха новата учебна година с обновени фасади и класни стаи. Създаването на достъпна, безопасна и благоприятна архитектурна училищна среда, в която да се осъществява ефективен образователно-възпитателен процес, е важен аспект в работата на училищните директори. И през изминалата учебна година ръководствата на образователните институции са създали организация за осъществяване на наложителни ремонтни дейности в месеците от лятната ваканция на учениците, коментираха по повод запитване на „Знаме” експертите от Регионалното управление на образованието в Пазарджик.

Към началото на новата учебна година са приключили текущите и частичните ремонти,

като боядисване на коридори в ОУ „Св. Климент Охридски“ – с. Алеко Константиново, ремонт на парна инсталация в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Мало Конаре, подмяна на врати и боядисване на кабинети в СУ „Методий Драгинов“ – с. Драгиново, ремонт на покрив и боядисване на класни стаи в ОУ „20 април“ – гр. Панагюрище,  строително-монтажни работи по коридорите на СУ „Нешо Бончев“ – гр. Панагюрище и други.

Основни ремонтни дейности са извършени

в ПГ по фризьорство и ресторантьорство – гр. Пазарджик (ремонт на покрив със средства по инвестиционна програма на МОН и ремонт на тавани със средства от бюджета на училището), във ВУИ „Ангел Узунов“ – гр. Ракитово (ремонт на банята в сградата на общежитието към училището), в СУ „Васил Левски“ – гр. Велинград (500 кв. м от покрива на училището със средства от бюджета на училището), в НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград (саниране на училищната сграда, подмяна на отоплителната система, изграждане на многофункционална спортна зала с фитнес и конферентна зала, изграждане на платформа и естакада за учениците със СОП по ОП „Региони в растеж“), в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Сърница (цялостно обновяване на двора на училището с детски кът, саниране на училищната сграда, смяна на врати, боядисване на класните стаи, подмяна на парната и ВИК инсталация, ремонт на физкултурния салон и озеленяване на игрище за футбол).

Предстоят ремонти

в ПГИТ „Алеко Константинов“ – гр. Велинград и в ПГ МЕТ – гр. Пазарджик, където ще се прави модернизация на образователната инфраструктура по ОП „Региони в растеж“. В ПГИТ е предвиден ремонт на покрива, изграждане на нов физкултурен салон и ремонт на съществуващата сграда на гимназията, а в ПГМЕТ – ремонт на покрива, оградата, спортната база.

Кои са новите директори на училища в областта

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета

Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?


Резултати
Обяви

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80
Всички