Двама държавни шампиони по джудо за СК „Кодокан” и Спортното училище

  05.10.2020 15:44             
Двама държавни шампиони по джудо за СК „Кодокан” и Спортното училище

Петима наши джудисти на национален лагер преди европейското

ПЛОВДИВ. Под знака на две държавни титли, неописуемо чувство за гордост и много емоции премина финалът на Държавното лично първенство по джудо, което се проведе на 4 октомври под тепетата. В зала „Олимпиада“ се събраха джудисти от цялата страна в оспорвана надпревара за медали във възрастова група на младежи до 21 години.

СК „Кодокан“ и Спортното училище в Пазарджик се увенчаха с най-високите отличия в две категории. При 60-килограмовите участниците бяха 41. Това не спря състезателят на „Кодокан“ Горан Козарев, който безапелационно победи своите съперници. След 6 срещи с чиста победа „ипон“, той се окичи с шампионската титла.

16-годишният Мариян Палев, който е десетокласник от Спортното училище, също стъпи на най-високото стъпало и на тези държавни финали. Състезателят на СК „Кодокан“. В категория до 66 кг, в която имаше общо 43 състезатели, той беше категоричен лидер. Мариян постигна 6 победи в групата и победа на финала след продължение /„Златна оценка“/ над шампиона при мъжете до 23 години Бонев от СК „Хаджи Димитър“ – гр. Сливен.

Много добре се представиха и останалите състезатели на СК „Кодокан“. В категория до 73 кг, където се състезаваха 39 състезатили, Любомир Станоев се класира на трето място и заслужено взе бронзов медал. Борислав Владов, в категория до 90кг, в оспорвана надпревара с 28 състезатели, също успя да постигне успех и се класира трети.

Малко по-назад в класирането, но също достойно се представиха и останалите състезатели на „Кодокан“ и Спортното училище. Пето място зае Радина Сербезова в кат. до 70 кг, седма се класира Антоанета Антова в кат. 52кг. Звезделин Илиев /кат. 73Кг/, Любомир Грозданов /кат. 60 кг/ и Ангел Славков /кат. 100 кг/ също влязоха в челната десятка.

С изключително задоволство треньорите Величко Серев и Виден Василев и президентът на СК „Кодокан“ Георги Георгиев поздравиха своите състезатели. Те изразиха увереност в добрата подготовка на джудистите - гаранция за добри резултати, която очакваме да си проличи и на задаващото се европейско първенство. Сега пет джудисти от Пазарджик започват 10-дневен лагер в Дианабад – освен шампионите Палем и Козарев, и медалистите Владов и Станоев, в групата е и Христо Вълков, който също като Мариян Палев е едва на 16 години, поясни пред „Знаме” президентът Георгиев.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички