Понеделник, 25 Яну 2021
 
Спорт

Боксьорите на „Марица“ отидоха с трима и вдигнаха три държавни титли

  12.10.2020 09:27             
Боксьорите на „Марица“ отидоха с трима и вдигнаха три държавни титли

ПЛЕВЕН. Изключителен успех записа пазарджишкият боксов клуб „Марица” на Държавното лично и отборно първенство по бокс за ученици, което бе и турнир за Купа „България“. С трима участници боксьорите ни вдигнаха три титли и станаха втори отборно. Първенец стана "Локомотив" (София), но с цели 18 състезатели, а третата позиция на почетната стълбичка окупираха боксьорите на „Мизия” (Плевен), които също бяха с „един автобус“ боксьори.

Финалът в категория до 48 килограма се оказа пазарджишки, като един срещу друг на ринга излязоха Асен Мехмедов („Марица“) и опонентът му Петър Костов („Тракиец“), а победата бе за Мехмедов.  Преди това Мехмедов срази с лекота Енур Окнур от „Добрич“, Красимир Кирилов от Боксова академия „Боби Бояджиев“ (София) и Динко Джан от „Доростол“ (Силистра).

Асен Аргиров и Мамер Мамеров са другите двама шампиони на „Марица“. Асен Аргиров победи на финала в кат. до 59 кг Емануил Йосифов („Таланти“-Лом), а преди това победи Сали Мехмедов („Априлец“-Бояджик) и Стелян Симеонов (ЦСКА). Мамеров пък триумфира в кат. до 65 кг след категорични победи с отказване над Славчо Бонев („Бдин“-Видин) и Георги Капелов („Спартак“-Плевен).

„Щастлив съм. Момчетата тренират от близо две години и макар че залата ни неотдавна пак беше наводнена, а парите не стигат, не се отказват. Имат и талант, и сърце, за бокс. Три титли от трима участници никак не е зле“, коментира пред „Знаме“ наставникът на „Марица“ Николай Николов.

Много добро представяне и изключителна успеваемост - три медала от трима участници, направиха и боксьорите от Боксова академия „Тракиец“ (Пазарджик), в силно редуцирания състав на които блестяха и двама състезатели на Спортното училище за радост на треньора Андрей Георгиев.

Константин Костов, брат му Петър Костов и Иван Гаврилов спечелиха пълен комплект медали – титла, сребро и бронз.

Подробности очаквайте по-късно на сайта на „Знаме“ и в броя ни в петък.


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички