Четвъртък, 28 Яну 2021
 
Спорт

ФК “Балкан“(Варвара) иска оставката на местния шеф на БФС , Куто се защити

  13.10.2020 10:25             
ФК “Балкан“(Варвара) иска оставката на местния шеф на БФС , Куто се защити

ВАРВАРА. Футболен клуб „Балкан“ поиска оставката на председателя на Областния съвет на БФС Спас Иванов-Куто след дербито от деветия кръг на „А“ Областната група с „Чико-Бунара“ в Бяга.  Според Управителния съвет на клуба, реферът е опорочил мача, а след като те поискали обяснение от Иванов, той отвърнал, че го боли „оная работа“ за техните претенции.

„Това е една голяма измислица, чиста исинуация! Аз нямам такъв език. Казах, че не ме интересува кой ще бъде първи, втори, трети или четвърти, защото за мен е важно който и да бъде първи, да представя достойно Пазарджик в Югозападната трета лига. Помагал съм и на "Балкан", и на останалите клубове, но това, което твърдят, е недопустимо!На сайта на ОС на БФС са извадени записи от спорните моменти от въпросния мач и може да се види, че не само „Балкан“ не е ощетен, а напротив свирени са нарушения, които спират голови  атаки на „Чико“ на два пъти. За спорната дузпа – записът е от далечната страна, но съдията е на 3 метра от ситуацията и явно така е преценил. Освен това е нормално да извадиш картон на състезател, който има натрупване на нарушения. Ще се консултирам с адвокат, за да си потърся правата по съдебен ред. Не може заради междуличностни или междуклубни спорове да се прехвърля проблема от болната глава на здравата! Що се отнася до твърдението за субективно съдийство, първо от Варвара трябваше да изгледат записа на мача преди да излизат с отворени писма, в които има обидни и клеветнически твърдения. Добре, че имаме пълен запис на мача и техническите лица в Областния съвет на БФС и евентуално в Зоналния съвет на БФС ще го гледат и ще преценят дали Станислав Апостолов и Асен Николов са се справили със задълженията си“, приключи темата Спас Иванов.

Ето и автентичният пълен текст на писмото, изпратен в редакцията на "Знаме":

До Медиите в Пазарджик

Копие до Зонален съвет на БФС – София

ОТКРИТО ПИСМО  от УС на ФК „Балкан”, с. Варвара, член на „А” РФГ - Пазарджик

 

                                  ГОСПОДА,

              С настоящото писмо искаме да изразим нашето възмущение от методите на работа на ОС на БФС в град Пазарджик, Съдийската комисия на тази централа, както и от отношението на нейният председател Спас Иванов към нашия отбор.

               Снощи, по време на дерби мача от 9-тия кръг на първенството в „А” РФГ – Пазарджик между домакините от Чико Бунара, село Бяга и нашият тим, в център на вниманието се превърна главният съдия от Стамболийски Станислав Апостолов, който с неадекватните си отсъждания на практика опорочи двубоя.

Същият съдия не бе на нивото, което трябва да има за такава дерби среща и с тенденциозните си решения на терена ощети ФК Балкан(Варвара). В отделна жалба до Съдийската комисия ние ще изложим подробно доводите си за нашите претенции.

Сега бихме искали да обърнем вашето внимание върху отношението на така наречените ръководители на аматьорския футбол в областта.

След края на мача поискахме обяснение от председателят на Съдийската комисия при ОС на БФС Асен Николов, който беше и делегат на срещата. Същият ни каза, че Станислав Апостолов е в момента топ-рефер на Пазарджишката колегия и той е бил единствения вариант да свири двубоя. От тук всеки може да си направи извод КАКВИ КАДРИ  е обучила и произвела същата тази комисия щом този човек е безалтернативната съдийска фигура. 

Припомняме, че преди година и половина Красимир Камберов подаде оставка като шеф на футболните съдии в Пазарджик и бе заменен от сегашния председател Асен Николов заради това, че не можа да се справи със същия проблем. Явно обаче има и някаква друга причина и тя отвежда към върха на пирамидата - председателя на ОС на БФС Спас Иванов.

Показателно е отношението на същия човек към нас, когато вчера след мача се обърнахме за позицията на същия след мача в Бяга.

Той директно ни обяви: „Боли ме оная работа за вашите претенции”.

За сведение ще поясним, че само първите 5 отбора в класирането на „А” РФГ – Пазарджик харчат в годишен план около 200 000 лв. за издръжка на отборите си. Като прибавим и останалите с по-скромни възможности се очертава една обща сума от близо 400 000 лв. за да съществува аматьорския футбол на ниво Четвърта лига в област Пазарджик.

Срещу това се оказва, че БФС няма годни съдии, които да се справят на ниво с дерби срещите между водещите отбори, а председателят на централата си позволява безпардонно и арогантно отношение към всеки, който си потърси правата.

 

Затова ние от ФК „Балкан”(Варвара) апелираме за:

 

1.   Оставка на председателят на ОС на БФС Спас Иванов;

2.  Във връзка с това, че председателя на ОС на БФС допуска чрез своите подчинени да се толерира поведението на Йордан Михайлов от ФК Чико Бунара, който цял мач се движи като диво прасе по терена и непрекъснато репликира съдиите и не получава никаква адекватна забележка от съответния главен рефер, обмисляме повече да не позволяваме пазарджишки съдии да свирят дербито с Чико Бунара. Те явно незнайно защо изпитват страх от г-н Михайлов и ако това наше искане ни бъде отказано, ФК Балкан(Варвара) повече няма да играе футболен мач с Чико Бунара, с. Бяга, по примера на ФК Величково, който вече декларира подобно нещо.

13.10.2020 г. с. Варвара, УС на ФК „Балкан”

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички