Понеделник, 14 Мар 2022
 
Пазарджик Спорт

„Хебър” пое шефство с канадска школа, Лима е първият трансфер

  07.11.2020 06:40             
„Хебър” пое шефство с канадска школа, Лима е първият трансфер

Riverside Canada Football Academy има над 2000 талантливи деца

ПАЗАРДЖИК. Футболен клуб „Хебър” подписа договор за шефство с канадска футболна школа, съобщи за „Знаме” главният скаут на клуба Георги Кьосев. Феновете на отбора видяха дебюта на 18-годишния Деймс Лима в мача срещу „Нефтохимик” преди седмица и той им се понрави с играта си.

„Радвам се, че го доведох. Лима е млад, бърз и техничен, и поставя началото на едно наше сътрудничество с

канадската школа Riverside Canada Football Academy

– школа, която има над 2000 деца и продава таланти в цял свят. Сигурен съм, че Лима ще се наложи при мъжете и „Хебър” ще спечели от него, само трябва да доразвием качествата му, които той определено притежава”, убеден е Кьосев. Явно в клуба са си взели поука от завръщането на Андриян Краев в „Левски”, от което обяснимо не получиха пари. Добре е да сътрундичиш със „сините” и да се ползваш от талантите им, но братът на Божидар Краев именно при Митов се доизгради като футболист, доби самовучствие и показа заложбите си.

18-годишният португалец с канадски паспорт Джеймс Натан Лима е привлечен в „Хебър” като

първа стъпка към цялостна стратегия,

казва Кьосев.

„Видяхте, че Лима смени контузения в деветата минута Октай Хамдиев и остана на терена до 76-та, когато бе заменен от нашия Стойчо Папазов. Лима дойде в Пазарджик като свободен агент и му възлагаме големи надежди да вдигне първоначално класата на селекцията U19, да подобри конкуренцията, а впоследствие да бъде успешно интегриран и при мъжете. Вярвам, че лека-полека ще се наложи в „Хебър” и когато настъпи възможност, евентуално да се продаде и в нашия клуб да постъпят свежи пари. Виждате, че момчето се справя. Той успешно дебютира при юношите срещу „Царско село”, където направи две асистенции за победата с 2:1 на „зелените”. Решихме да го пробваме при мъжете и чест прави на треньора Николай Митов, че направи това да се случи по възможно най-удачния начин”, казва Георги Кьосев.

Лима е роден на 16 октомври 2002 година в Торонто, Канада,

но е с португалски произход. Играе на поста външен халф и пристигна на проби в „Хебър” в първата десетдневка на миналия месец. Чужденецът определево впечатли с качествата си.

„Мой колега ме свърза с тази школа в Канада. Много е силна, имат над 2000 деца. Със сътрудничеството вече идеята ни се материализира и стана факт. Оптимист съм, че ще я разработим, а заслугата за това е както на Митов, така и на кмета Тодор Попов и на Иван Папазов. Имаме шефство с школата и договорката ни е ние първи да си избираме най талантливите деца, които да се реализират в България и Европа именно чрез „Хебър”. Убеден съм, че „Хебър” да може да печели и това е един от начините, доказали се като успешна формула във времето.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички