Други

Йордан Младенов: Честит празник на МВР и на всички именици!

  08.11.2020 12:54             
Йордан Младенов: Честит празник на МВР и на всички именици!

Уважаеми служители в структурите на МВР,

На осми ноември – „Св. Архангел Михаил“, традиционно се отбелязва Професионалния празник на българската полиция.

Приемете моите най-сърдечни поздравления!

Празникът е честван за първи път през 1924 г., като инициативата за неговото учредяване принадлежи на софийския градоначалник о.з. подполк. Георги Кисьов. Софийския митрополит Стефан изяснява, че: „Този празник, който олицетворява и на небето реда на власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел като представител на дадената от Бога власт, да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазването на законите в страната, чрез които се гарантира животът, имотът и свободата на гражданите“.

В този празничен, но и труден за всички ден, се обръщам към всички вас с огромно уважение, респект и признателност за мисията да създавате ред и спокойствие, за да живее обществото ни в мир и разбирателство. Искам да отбележа най- отговорно, че РУ- Пещера и Община Пещера работят в синхрон за повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията. Благодарение за взаимните усилия и отличните резултати, жителите на Пещера, Радилово и Капитан Димитриево се чувстват сигурни в спазването на законите в страната.

Убеден съм, че и занапред ще отстоявате принципите на нелеката ви професия. Пожелавам здраве, професионални и лични успехи!

Честит празник!

Честит празник и на всички именици днес, нека Архангел Михаил ви вдъхва, вяра, кураж и надежда и изпълва с топлина сърцата ви.

Йордан МЛАДЕНОВ,

Кмет на Община Пещера


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663
Всички