Спорт

Албанските волейболисти пристигнаха, хебърци ги чакат за историята

  16.11.2020 14:37             
Албанските волейболисти пристигнаха, хебърци ги чакат за историята

ПАЗАРДЖИК. Волейболистите на албанския „Ерзени” (Шияк) пристигнаха в областния град със закъснение заради авария на клубния автобус. Те бяха очаквани снощи в гранд хотел „Хебър”, но влязоха в стаите си тази сутрин, а довечера от 18:45 часа ще направят и официалната си тренировка в зала „Левски”. Както е известно, „Хебър” утре започва европейския си поход за историята във втория по сила евротурнир - за Купата на ЦЕВ (CEV cup). По договорка на двата клуба и двата мача ще се проведат в нашия град, а първата среща, на която символични домакини са албанските волейболисти, е на 17 ноември от 18:30 часа. Реваншът е веднага на следващия ден, 18 ноември, отново от 18:30 часа.

Противникът на „тигрите” е съставен изцяло от местни момчета и е напълно преодолим отбор, като състезателите, водени от Атанас Петров имат всички шансове да се класират за 1/8-финал  в Купата на ЦЕВ, ако бият в двете срещи.

„Ерзени” (Шияк) е основан през 1947 г. в град Шияк, Албания, който се намира на 30 км. от столицата Тирана и в него живеят 30 000 души. Ерзени са 4-кратни шампиони на Албания, като през сезон 2018/2019 са носители на Купата на Албания, а миналата година са финалисти. В историята си имат и няколко участия в евротурнирите на ЦЕВ, като последното е миналата година за Купата на Претендентите.

Публика няма да има, а ВК „Хебър” ще излъчва на живо двата мача във своята фейсбук страница.

Старши треньорът на хебърци Атанас Петров заяви, че е оптимист за двата мача. Хубавото е, че няма положителни проби след направените в събота ПСР-тестове. Целият отбор на „Ерзени” воглаве с щаба пък ще представят резултатите си от направени ПСР-тестове в лицензирана лаборатория ден по-рано.

Междувременно стана ясно, че домакинският мач на „Хебър” с ЦСКА е отложен (той трябваше да се играе в събота, 21 ноември) заради деветимата болни от COVID-19 армейски волейболисти. БФВ вече насрочи отложения от първи кръг домакински мач на „Хебър” с „Добруджа” за 19 декември от 18,30 часа в Пазарджик. Почти сигурно ще има пренасрочване за този мач заради участието на пазарджишките „тигри” в третия кръг на турнира за Купа „България”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички