Пазарджик

Клас на месец ноември са четвъртокласници от Черногорово

  17.11.2020 15:26             
Клас на месец ноември са четвъртокласници от Черногорово

Табла „Клас от добротворци” имаше за всички участници в конкурса

ЧЕРНОГОРОВО. Победителят за ноември в конкурса „Клас на месеца” е четвърти клас от НУ „Кирил и Методий” в селото с класен ръководител Лидия Кръстева. Номинацията е от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. По традиция първият приз за новата учебна година се дава по повод  Деня на толерантността – 16 ноември.

Класът-победител получи плакет, грамота и табло „Клас от добротворци”. Грамоти за участие и табла „Клас от добротворци” получиха и всички участници в конкурса „Клас на месеца”. На таблата децата ще вписват добрите си дела  и ще ги илюстрират със снимки.

В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

Номинацията на четвърти клас от НУ „Кирил и Методий в Черногорово, придружена от видеоклип и презентация, впечатли журито от членове на МКБППМН.

„Добрите дела имат много измерения. Ние свързваме доброто с пораждане на радост и лъчезарна усмивка по лицата на хората. Поради това ние решихме да направим тържество по повод Деня на народните будители и да накараме нашите родители да се почувстват горди, че са българи, че ние, техните деца, сме талантливи, упорити и всеотдайни в това, което вършим. И тъй като ни питате правим ли добрини, имаме ли добра кауза, ние отговаряме - любовта към отечеството превъзхожда всички добрини.” – посочват четвъртокласниците от средищното училище, в което се обучават деца от седем села.

Настоящата учебна година изправи всички ни пред нови предизвикателства. Екипът на МКБППМН държи на целите на инициативата „Клас на месеца”, чието начало бе поставено преди четири години - превенция на отпадането от училище, повишаване активността на учениците и мотивацията за учене, показване на нови инициативи и идеи, обогатяване на училищните традиции. Но си поставя и нови цели -  да стимулира децата да бъдат по-сплотени и да създават заедно, независимо дали са в една класна стая или в общо виртуално пространство.     

В тази различна учебна година, когато всички полагаме усилия децата да се справят при новите условия, очакваме от тях да ни покажат как общуват помежду си без агресия и как могат да бъдат добри и толерантни. Искаме да популяризираме добри практики, в които децата на дело показват как добрините променят хората и света около нас. Във времето на социална дистанция натрупването на много добри дела може да се превърне в социална епидемия, надяват се организаторите.

 (Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички