Понеделник, 26 Апр 2021
 
Спорт

Волейболистите на „Хебър“ докосват осминафинала за Купата на CEV

  17.11.2020 19:58             
Волейболистите на „Хебър“ докосват осминафинала за Купата на CEV

"Тигрите" на Наско Петров биха албанския „Ерзени“ в първия евро мач

ПАЗАРДЖИК. Волейболистите на „Хебър“ постигнаха първата си победа във втория по сила европейски турнир за Купата на CEV. „Тигрите“ се наложиха с 0:3 (25:18, 25:21, 25:17) над символичните домакини от албанския „Ерзени“ (Шияк) в зала „Васил Левски“. Реваншът е утре вечер, 18 ноември, отново от 18:30 часа. Той също ще бъде излъчван на живо във фейсбук страницата на Хебър заради мерките срещу пандемията и липсата на публика.

Албанците не затрудниха особено момчетата на Атанас Петров. Наставникът на „Хебър“ заложи на стартов състав без либерото Петър Каракаишев, който отсъства: Иван Станев, Теодор Тодоров, Тодор Алексиев, Александар Ляфтов, Брадли Гънтър, Николай Къртев и Добромир Иванов (либеро), а в списъка на резервите бяха Стойко Ненчев, Иван Латунов, Илиян Божков, Мартин Симеонов, Спас Байрев и Любомир Агонцев.

Символичните домакини започнаха мача леко стресирани и макар да успяха за стопят първоначалния пасив до 6:6, си личеше разликата в класите на двата отбора. Пазарджиклии взеха инициативата и си осигуриха комфортен аванс, който още преди средата на първия гейм стигна до пет точки. Така те почти до края не позволиха надежди за ново изравняване на момчетата от Шияк.

Това донякъде успа „тигрите“ и във втората част албанците започнаха с надмощие, а хебърци трябваше да се поизпотят в ролята на догонващи, макар и с крехка преднина за съперника, докато обърнат резултата, а после и гейма.

Жълто-сините срещнаха най-малка съпротива в третия гейм. И двата отбора влязоха вихрено в него, но „Ерзени“ се опъваше до 3:3. Последва поредица от грешни отигравания и албанците дадоха цели 7 точки преднина на „гостите“. Това предопредели и развоя на гейма и на мача - волейболистите на „Хебър“ без да се напъват особено държаха контрола в свои ръце до самия край.

Междувременно стана ясно, че „Хебър“ е един от отборите, който иска домакинство на 1/8-финал и 1/4-финал за Купата на CEV, тъй като организаторите обмислят 1/8-финалът и 1/4-финалът да се изиграят на турнир. Това разкри бившият волейболист и национал Стоян Самунев, който сега е спортно-технически координатор на „Хебър“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички