Други Пазарджик

Мария Баракова ни кани на цветен полет с щипка лудост от мечти

  21.11.2020 06:10             
Мария Баракова ни кани на цветен полет с щипка лудост от мечти

В галерия „Георги Машев” от 2 до 15 декември

ПАЗАРДЖИК. Цветен полет с щипка лудост от мечти представя художничката Мария Баракова в галерия „Георги Машев” от 2 до 15 декември. Очакват ви акварелни тайнства, безвремие върху хартия, безкрайност в неизчерпаеми водноцветни признания.

44-те акварелни творби в самостоятелната експозиция са създадени в период от една година и носят енергията на всекидневна магия, пречупена през сънища и мечти, прераснали и претворени през лична светлина във физическа реалност.

Изложбата прожектира като филмова лента радост, красота и споделеност,

изживяване за всички сетива. Заповядайте, усетете и вземете, толкова, колкото можете да носите, казва Мария. И още:

-Да мечтаем е същото като да пътуваме, но на ум. Каним ви, заедно с куратора, на пътешествие в колорита на светлината - вода и пигменти върху кораба акварел. Да попътуваме в едно многоизмерно пътешествие във време и пространство - отвътре навън. Ще се радвам да споделите с мен емоции, мисли и чувства.

Предлагам ви радост, а вие решавате дали ще си я позволите

Нека носим мечтите в сърцата си и никога няма да изгубим смисъла на живота. Бъдете здрави, търсещи, учещи, знаещи, мислещи, мечтаещи, създаващи и даващи. Бъдете, нека има светлина, казва в заключение художничката, която рисува още от дете.

Куратор е Димитър Стоименов – текстописец, автор на песни, музикант и художник, артист по душа. Изложбата „COLORITA DE LUMINE” ще бъде открита с вернисаж на 2 декември, от 18 часа, при спазване на всички противоепидемични мерки и контролиран достъп.

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80
Всички