Други ИНФО КОВИД-19

Кой има нужда от ръкавици?

  24.11.2020 06:20             
Кой има нужда от ръкавици?

От Активни потребители дават отговор на въпроса: „При кои професии ръкавиците намаляват риска от предаване на Ковид-19 и други инфекции?”:

Носете ръкавици, ако контактувате с множество клиенти или докосвате постоянно предмети и повърхности в препълнени обществени места като офиси, магазини и, разбира се, обекти за търговия и производство на храни. Типични професии са касиери, защото банкнотите и монетите минават през много хора и може да са замърсени. Тук попадат също продавачите на готови храни, готвачите, служителите, приемащи непрекъснато документи, пипани от външни клиенти, работниците по чистотата и други. Както и фармацевтите и здравните работници.

Няколко прости правила за правилна употреба:

- Винаги подбирайте правилния материал /винил или латекс/ и размер;

- Не използвайте повторно ръкавиците за еднократна употреба;

- Преди да сложите ръкавиците, измийте и подсушете ръцете;

- Старайте се да не влиза вода или друга течност в ръкавиците. Влагата и топлината спомагат за развитие на дерматологични проблеми;

- В рамките на използването непрекъснато мийте и/или дезинфектирайте използваните ръкавици. В противен случай рискувате да се сдобиете с проблема, който искате да избегнете. За това трябва да имате под ръка дезинфектант, най-добре с безконтактен дозатор.

- Отнасяйте се към ръцете в ръкавици така, все едно те отсъстват. Ръкавиците не трябва да пораждат чувството на защитеност, защото това реално не е така!

Нашият съвет:

Не носете ръкавици, ако не се налага! Не забравяйте, че личната хигиена и най-вече миенето и дезинфекцията на ръцете, са най-същественият елемент за предпазване от коронавируса. Ръкавици, маски и лицеви щитове и престилки са помощни средства и в никакъв случай не отменят хигиената и правилното поведение.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65
Всички