Пазарджик

Читател: КАТ глобява само мен, това дискриминация ли е?

  20.11.2020 17:13             
Читател: КАТ глобява само мен, това дискриминация ли е?

Сектор "Пътна полиция": "В този район същата нощ имаме съставени 5 фиша!"

Наш читател се жалва от тенденционна глоба от страна на КАТ. Рамис Джелил придружи писмото си до редакцията със снимки. Ето какво ни писа той:

„Пише ви жител на кв. „Изток” в гр.Пазарджик. Имам малък магазин за продажба на козметични продукти на ул. „Мария Шутич”. Снощи около 00.30 часа паркирах автомобила си пред магазина, тъй като бях го натоварил със стока, с намерение да извърша товаро-разтоварни дейности на сутринта. Когато сутринта пристигнах, за да разтоваря стоката си, бях неприятно изненадан от поставен на предното стъкло фиш за глоба за неправилно паркиране, като същият е поставен в 1.30 ч.след полунощ от патрул на „Пътна полиция”. Знам, че има знак „Забранено спирането” в началото на улицата, но едва ли в 1.30 часа е най-подходящият момент да се пише фиш за неправилно паркиране, при положение, че през деня автомобили са паркирани и от двете страни на улицата. По време на поставяне на фиша на улицата е имало, освен моят, и още един автомобил. Питам органите на „Пътна полиция” на кого пречеше автомобилът и това ли е най подходящият час от денонощието за глоба. Не оспорвам, че съм в нарушение, но дали така стриктно си изпълняват задълженията и на други места в града? Едва ли. Ако бяха толкова педантични, ПТП-тата щяха да са поне наполовина по-малко, а парите от глоби щяха да напълнят в пъти повече бюджета на страната. Може би произходът ми да не им харесва, не знам, не искам да ги обвинявам в расова дискриминация, но сега когато тече кампания срещу расизма, трябва да се дава пример от страна на властите, а не обратното - да се противопоставят етноси.”

Потърсихме за коментар говорителят на ОД МВР Мирослав Стоянов. Ето какво каза той:

„Не става въпрос за тенденциозно отношение, камо ли за дискриминация. За подобни нарушения работят и колегите полицейски и младши-полицейски инспектори, които обслужват районите. Само във въпросната вечер патрулите на "Пътна полиция” имат съставени 5 фиша за неправилно паркирали автомобили. Но те не вършат само това, посещават местопроизшествия на леки и тежки ПТП, проверяват водачи, контролират трафика при задръствания и др. Така, че по никакъв начин не може да се приеме твърдението за дискриминация. На въпросната улица има знак, забраняващ паркирането, и това според закона е нарушение. Освен на въпросния господин, и на други четирима са съставени подобни фишове - по тази логика и те могат да се сметнат за дискриминирани. От началото на  годината до момента само полицейските и младши-полицейските инспектори от участъка в квартал „Изток”, а това са общо четирима служители, са съставили 343 фиша и 44 акта. Част от тези нарушения са и за водачи паркирали неправилно върху тротоари, върху пешехони патеки или в разрез със знаците на въпросните улици. Тези 343 фиша и 44 акта са само за територията, обслужвана от полицейски участък „Изток”, а именно – „Изток”, „Марица” и „Ябълките”, добави Мирослав Стоянов.

Бел. ред. Естествено, за дискриминация дума не може да става, но е факт, че ако органите на реда глобяват неправилно паркиралите автомобили на ул. „Мария Шутич” през деня, а не в 1,30 часа нощем, ще бъдат по-ефективни. Поне това заснехме ние днес на същото място. И тук не става дума само за ефективност – през деня иначе широкото платно буквално е пълно с неправилно паркирали автомобили и предпоставките за възникване на ПТП са налице.

„Знаме”


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички