Понеделник, 25 Яну 2021
 
Пазарджик

Читател: КАТ глобява само мен, това дискриминация ли е?

  20.11.2020 17:13             
Читател: КАТ глобява само мен, това дискриминация ли е?

Сектор "Пътна полиция": "В този район същата нощ имаме съставени 5 фиша!"

Наш читател се жалва от тенденционна глоба от страна на КАТ. Рамис Джелил придружи писмото си до редакцията със снимки. Ето какво ни писа той:

„Пише ви жител на кв. „Изток” в гр.Пазарджик. Имам малък магазин за продажба на козметични продукти на ул. „Мария Шутич”. Снощи около 00.30 часа паркирах автомобила си пред магазина, тъй като бях го натоварил със стока, с намерение да извърша товаро-разтоварни дейности на сутринта. Когато сутринта пристигнах, за да разтоваря стоката си, бях неприятно изненадан от поставен на предното стъкло фиш за глоба за неправилно паркиране, като същият е поставен в 1.30 ч.след полунощ от патрул на „Пътна полиция”. Знам, че има знак „Забранено спирането” в началото на улицата, но едва ли в 1.30 часа е най-подходящият момент да се пише фиш за неправилно паркиране, при положение, че през деня автомобили са паркирани и от двете страни на улицата. По време на поставяне на фиша на улицата е имало, освен моят, и още един автомобил. Питам органите на „Пътна полиция” на кого пречеше автомобилът и това ли е най подходящият час от денонощието за глоба. Не оспорвам, че съм в нарушение, но дали така стриктно си изпълняват задълженията и на други места в града? Едва ли. Ако бяха толкова педантични, ПТП-тата щяха да са поне наполовина по-малко, а парите от глоби щяха да напълнят в пъти повече бюджета на страната. Може би произходът ми да не им харесва, не знам, не искам да ги обвинявам в расова дискриминация, но сега когато тече кампания срещу расизма, трябва да се дава пример от страна на властите, а не обратното - да се противопоставят етноси.”

Потърсихме за коментар говорителят на ОД МВР Мирослав Стоянов. Ето какво каза той:

„Не става въпрос за тенденциозно отношение, камо ли за дискриминация. За подобни нарушения работят и колегите полицейски и младши-полицейски инспектори, които обслужват районите. Само във въпросната вечер патрулите на "Пътна полиция” имат съставени 5 фиша за неправилно паркирали автомобили. Но те не вършат само това, посещават местопроизшествия на леки и тежки ПТП, проверяват водачи, контролират трафика при задръствания и др. Така, че по никакъв начин не може да се приеме твърдението за дискриминация. На въпросната улица има знак, забраняващ паркирането, и това според закона е нарушение. Освен на въпросния господин, и на други четирима са съставени подобни фишове - по тази логика и те могат да се сметнат за дискриминирани. От началото на  годината до момента само полицейските и младши-полицейските инспектори от участъка в квартал „Изток”, а това са общо четирима служители, са съставили 343 фиша и 44 акта. Част от тези нарушения са и за водачи паркирали неправилно върху тротоари, върху пешехони патеки или в разрез със знаците на въпросните улици. Тези 343 фиша и 44 акта са само за територията, обслужвана от полицейски участък „Изток”, а именно – „Изток”, „Марица” и „Ябълките”, добави Мирослав Стоянов.

Бел. ред. Естествено, за дискриминация дума не може да става, но е факт, че ако органите на реда глобяват неправилно паркиралите автомобили на ул. „Мария Шутич” през деня, а не в 1,30 часа нощем, ще бъдат по-ефективни. Поне това заснехме ние днес на същото място. И тук не става дума само за ефективност – през деня иначе широкото платно буквално е пълно с неправилно паркирали автомобили и предпоставките за възникване на ПТП са налице.

„Знаме”


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ: ПЕРАЛНЯ, ЗАПАЗЕНА, ВТОРА УПОТРЕБА,  ХЛАДИЛНИК, ВТОРА УПОТРЕБА, 0899 384 847.

ПРОДАВАМ: ПЕРАЛНЯ, ЗАПАЗЕНА, ВТОРА УПОТРЕБА, ХЛАДИЛНИК, ВТОРА УПОТРЕБА, 0899 384 847.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438
Всички