Други ИНФО КОВИД-19

Официално: Затварят се учебни заведения, молове и ресторанти до Коледа

  25.11.2020 10:02             
Официално: Затварят се учебни заведения, молове и ресторанти до Коледа

От петък до 21 декември се затварят училища, детски градини и университети, ресторанти, молове. Отворени остават църкви, джамии и други религиозни храмове, паркове и градини. Не се налага вечерен час, няма да има затваряне на градовете. Противоепедемичните мерки ще започнат в петък 27 ноември и ще продължат до 21 декември. Това каза здравният министър Костадин Ангелов на извънреден брифинг. Той, министърът на икономиката Лъчезар Борисов, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и членове на Националния оперативен щаб ддават брифинг в Министерския съвет. Предлагат по-строги мерки, с обещание за разхлабването им по Коледа.

"Взехме решение на правителственото заседание за удължаване на противоепидемичните мерки и обстановка с 2 месеца до 31 януари", поде здравният министър и добави: В тази връзка въвеждаме следните мерки, считано от петък до 21 декември 2020 година: "Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции - както за учениците, така и за всички извънкласни дейности, всички групови занятия в групови центрове, всички ВУЗ-ве, детски градини и ясли", каза той. "Преустановява се провеждането на всички групови мероприятия с изключение на някои театри, където се спазва дистанция, има 30% заетост на залите и достатъчно дистанция", каза той.

Преустановяват се всички колективни или индивидуални спортни мероприятия за лица до 18-годишна възраст и всички частни мероприятия за повече от 15 души", каза той. "Преустановяват се посещенията във фитнесите, заведенията за хранене и развлечение. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса. Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина, както и в търговските центрове с изключение на оптиките, хранителните стоки, аптеките, офисите на телекомуникационните оператори, аптеките и зоомагазините в тях", зопълни министърът. "Магазините в кварталите продължават да работят, но се преустановяват екскурзиите". По думите му, парковете и градините остават отворени и не се налага вечерен час в нито една сфера.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65
Всички