Други ИНФО КОВИД-19

Официално: Затварят се учебни заведения, молове и ресторанти до Коледа

  25.11.2020 10:02             
Официално: Затварят се учебни заведения, молове и ресторанти до Коледа

От петък до 21 декември се затварят училища, детски градини и университети, ресторанти, молове. Отворени остават църкви, джамии и други религиозни храмове, паркове и градини. Не се налага вечерен час, няма да има затваряне на градовете. Противоепедемичните мерки ще започнат в петък 27 ноември и ще продължат до 21 декември. Това каза здравният министър Костадин Ангелов на извънреден брифинг. Той, министърът на икономиката Лъчезар Борисов, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и членове на Националния оперативен щаб ддават брифинг в Министерския съвет. Предлагат по-строги мерки, с обещание за разхлабването им по Коледа.

"Взехме решение на правителственото заседание за удължаване на противоепидемичните мерки и обстановка с 2 месеца до 31 януари", поде здравният министър и добави: В тази връзка въвеждаме следните мерки, считано от петък до 21 декември 2020 година: "Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции - както за учениците, така и за всички извънкласни дейности, всички групови занятия в групови центрове, всички ВУЗ-ве, детски градини и ясли", каза той. "Преустановява се провеждането на всички групови мероприятия с изключение на някои театри, където се спазва дистанция, има 30% заетост на залите и достатъчно дистанция", каза той.

Преустановяват се всички колективни или индивидуални спортни мероприятия за лица до 18-годишна възраст и всички частни мероприятия за повече от 15 души", каза той. "Преустановяват се посещенията във фитнесите, заведенията за хранене и развлечение. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса. Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина, както и в търговските центрове с изключение на оптиките, хранителните стоки, аптеките, офисите на телекомуникационните оператори, аптеките и зоомагазините в тях", зопълни министърът. "Магазините в кварталите продължават да работят, но се преустановяват екскурзиите". По думите му, парковете и градините остават отворени и не се налага вечерен час в нито една сфера.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички