Понеделник, 26 Апр 2021
 
Други Пазарджик

Виртуозна пианистка от Кралската консерватория и модел предлага уроци

  29.11.2020 06:50             
Виртуозна пианистка от Кралската консерватория и модел предлага уроци

Красива и виртуозна пианистка, завършила Кралската консерватория в Торонто и Бостънския университет, а освен това и модел, е готова да дава уроци на място в Пазарджик, Пловдив и София в тежките дни на коронакризата. Постът на Марина Симеонова предизвика над хиляда лайка и много коментари в групата за свободни професии във Фейсбук „Професионални и фриланс услуги”. Ето го и постът й:

„Здравейте! Реших се и аз най-накрая да представя услугите, които предлагам (и себе си покрай тях). Преподавам пиано на малки и големи човеци, от 4- до 70+-годишна възраст, на български, английски, развален френски или на комбинация от трите. В настоящите условия имам възможност да предлагам уроци онлайн, както и у вас (или у нас) при спазване на всички мерки за сигурност.

Завършила съм Националното музикално училище в София, след което Кралската консерватория в Торонто, Бостънския университет, и ми предстои завършване на „Магистър” в Университета на Монреал. Свиря и изнасям концерти от вече 20 години, а с преподаване се занимавам от 9.

В Пловдив съм, но често пътувам до София, тъй че мога да давам уроци и в двата града (освен онлайн).

П.С. Работя и като рекламен и арт модел от 8 години насам; това е другата сфера, в която търся професионална ангажираност. С удоволствие ще ви изпратя портфолиото си по имейл, а мои фотосесии и музикални изпълнения можете да намерите в Инстаграм @marinasmusic .

Лека и спорна седмица ви желая!”

Свързахме се с Марина, а тя благодари за интереса. „Много мило от ваша страна, че ме търсите и питате за разрешение дали да пишете за мен. Кой пианист не би искал да пишат за него”, с усмивка коментира младата дама. И поясни, че от Пазарджик засега все още никой не й се е обадил. Който реши обаче, може да го стори на имейла й [email protected] или на страницата й във Фейсбук.

Марина Симеонова пък е щастлива, че на сутринта след поста й се е събудила с около 70 заявки за съобщения и приятелство.

Тя е носителка на множество награди, гради кариерата си като международен изпълнител и създател на вълнуващи концертни програми, фокусирани върху камерната музика (ансамбли от 2,3 или повече инструмента), творби от 20-ти век и съвременни произведения. Родената в Пловдив пианистка започва да свири преди 20 години, а преди 9 отваря първото си студио за частни уроци по пиано.

През 2012г. Марина получава Диплома за изключителни артистични постижения от Министерството на Културата. През 2013г. основава фестивала “Малки летни концерти в Пловдив”, с цел подпомагане на млади български музиканти в тяхната кариера, проведен в Пловдив. Най-скорошният й амбициозен проект е създаването на фестивала “4х2: Светът в четири ръце’’ - първият фестивал в световен мащаб, който ще включва само пиеси, написани за едно пиано и двама изпълнители (четири ръце на една клавиатура). Проектът е започнат със скромната подкрепа на Национален Фонд Култура, като в момента тече онлайн кампания за набиране на средства за пълното му осъществяване - в сайта GoFundMe https://gf.me/u/y7uxx9 . Всички дарения ще бъдат разпределени сред младия екип - Мартин Лазаров и Теодор Йорданов (София, НБУ, видеография и монтаж), Панайот Панайотов (Пловдив, SoftUni Creative, графичен дизайн), Симеон Симеонов (София, НМА, пиано), и Марина Симеонова (Пловдив/Монреал, Université de Montréal,  пиано). Можете да последвате страницата на фестивала във фейсбук https://www.facebook.com/4x2festival , където родните артисти ще качват части от премиерното изпълнение на 14-и ноември, както и интересни факти за всеки участник в проекта.

Като солистка, наградите на Марина включват първа награда на Втория международен конкурс за млади пианисти в Тунис, 1-ва награда на XVI Международен конкурс „Надежди, таланти, майстори, 2-ра награда на IX Международен конкурс за френска музика „Албер Русел“, както и 2-ра награда на V фестивал на музиката на Пиер-дю Сорел и втора награда на публиката на фестивала „Klaviersommer Cochem“.

Като активна изпълнителка на камерна музика, пианистката е спечелила и 1-ва награда на Конкурса за камерна музика на Кралската Музикална Консерватория с „Квинтет Тибурон (от шестима)“ (2016), 1-ва награда и Наградата на публиката в 12-ия конкурс „Флоринда Сантос“ в Португалия като част от клавирен пиано с Едгар Кардосо (2014), както и 3-та награда и след това 2-ра награда на Конкурса за камерна музика на Кралската Музикална Консерватория с „Източното трио“, съответно през 2017 и 2018г.

Марина е била солистка на Нов симфоничен оркестър, Врачанска симфония, Камерен оркестър „Орфей“ - Пазарджик и др. Тя изнaся два самостоятелни рецитала по време на фестивала Musica Sem Fronteiras в градовете Порто и Агеда, Португалия, през 2014 г.

Дебютира в Ню Йорк през май 2017 г. като участва в клавирния цикъл на организацията „Gotham Arts“.

През последните няколко години тя се е изявявала на концертните подиуми в Тунис, Италия, Германия, Канада, САЩ, България и Холандия в зали, включително Акропола на Картаген, Кърнър Хол, зала „Мазолини“, Театър Темерти, зала „България“, „Съдбъри 98“, музея на Крьолер-Мюлер и други. Убеден привърженик на новата музика, тя може да се похваля с поръчките и премиерите на произведения от Божидар Абрашев, Алис Хонг, Саман Шахи, Едуард Енман и Джордж Търгуд. Марина е поканена да бъде най-младият преподавател в Музикалната академия „Болиер“ в Сен-Марк, Хаити, през 2020 г., като ангажиментът е отложен за по-късен период, поради избухването на размириците в Хаити, последвани от пандемията на COVID-19.

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички