Пазарджик

Шофьори зарязаха автобуси, превозващи работници

  07.12.2020 08:18             
Шофьори зарязаха автобуси, превозващи работници

Бомбардират ги с актове, съдът ще решава дали е правилно да извършват случаен вместо специализиран превоз

ПАЗАРДЖИК. Инспектори на Областния отдел „Автомобилна администрация” масово съставят актове на автобуса, превозващи работници до големи предприятия в района. Поне три от колите били изоставени заключени от шофьорите в района на търговията, след като пътниците слезли, разказват читатели, които изпратиха снимки на зарязаните возила.

Неофициално се коментира, че санкционирането дошло, защото част от колите на „Хебър бус” нямали шайби и тахографи. От снимките е видно, че на автобусите има табелки „Случаен превоз”. Според експерти в транспортното министерство, това е нарушение, защото подобен превоз би трябвало да е специализиран. Ако се извършва случаен превоз, за целта трябва да се подаде уведомление в областния отдел „Автомобилна администрация”.

От автоинспекцията не коментират случилото се, нито от фирмата-превозвач.

„Когато има съставени актове, съдът е този, който решава кой е прав и кой не”, бяха лаконични от „Хебър бус”

От транспортното министерство извършват проверка по случая.

След заповедта на здравния министър с новите ограничителни мерки, сред които е и преустановяване на провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и чужбина (точка 14), де факто случайният превоз е забранен от миналата събота. При случаен превоз обаче на санкция подлежат и превозвачите, в случай че не са представили уведомления за извършване на превоз преди извършване на превоза. Според Закона за автомобилните превози и Наредба 33, случайният превоз се прави от точка А до точка Б при затворени врати на предварително определена група пътници без промяна на групата от началото до края на курса – обикновено се използва при екскурзии) или при липса на утвърдено маршрутно разписание. Превозвачът  уведомява  писмено или по електронен път съответната областна структура на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" за намерението си да извърши случаен превоз на пътници не по-късно от един час преди започването на превоза. Трябва да упомене началния и крайния пункт на превоза, мястото на тръгване, датата, часа и маршрута.

Върбан ВИЧЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички