Понеделник, 19 Апр 2021
 
Други

Певецът Николай Славеев сам си улови шаран и пъстърва за празника

  06.12.2020 08:32             
Певецът Николай Славеев сам си улови шаран и пъстърва за празника

СЪРНИЦА. Известният народен певец Николай Славеев сам си хвана риба за Никулденската трапеза, похвали се той пред „Знаме”.

„Бях днес (сряда, б.р.) на язовира във Войводиново и си налових шаран и пъстърва, така че осигурих рибата за празника в неделя. Ще празнувам в семеен кръг, но с тази пандемия няма друг начин. Иначе родът ни е доста голям”, коментира пред наш репортер човекът с един от най-красивите мъжки гласове във фолклора. Питаме го каква е рецептата на майстора.

„Аз хващам много риба, предимно пъстърва. А пъстървата има толкова много начини за приготвяне. Аз обаче си я приготвям по два начина – те са ми любими. Единият вариант е изчистена пъстърва на скара, оваляна с готови подправки, които имам от Турция, с парче лимон и топено сирене вътре. Резултатът е отличен. Другият начин също не е за пренебрегване – рибата се реже на филета, тях ги топя в разбити яйца, а после ги овалвам в брашно. След което отново топя филето в яйцето – това е т.нар. „двойна запечатка” и след като се опържи в добре загрята мазнина, рибата е изключително вкусна. За Никулден освен пъстърва, ще приготвя и пълнен шаран на фурна. С орехи, нахут, може да се нареже малко спанак, готовите подправки за риба, намазвам с масълце и увивам във фолио. След това оставям да се пече два часа на 200 градуса във фурната”, довери родопският славей, който на 1 октомври навърши 55 години.

Малцина знаят, че освен 13-те си албума и безспорния си музикален талант, Николай Славеев има успехи в младежките си години и във футбола, и в борбата, а през 1978 г. донася в Сърница златен медал републиканския шампионат по авиомоделизъм. Работил е и в кметството на бъдещия общински център, но в стихията си е, когато е пред микрофона.

„Тази година я отписах като участия, както и много от моите колеги, но хора постоянно ми се обаждат и ме питат къде могат да ме видят и чуят. Нека да посрещнем новата година и дано всичко да се нагласи, ще има и нови песни, и много участия. Колкото и отрупана да е трапезата, най-важното е всички хора по света да са здрави!. Дай, боже, пожелавам го от сърце! Да са здрави и да имат късмет!”, казва изпълнителят, който в последния четвърт век има множество спечелени първи места по български и международни музикални фестивали.

Тодор ИВАНОВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички