Понеделник, 08 Мар 2021
 
Регионът

Студентските партита на 8 декември – с не повече от 15 души

  07.12.2020 10:59             
Студентските партита на 8 декември – с не повече от 15 души

Полицейска акция с жандармерията навръх празника

Предстои провеждането на студенския празник на 8 декември в условията на усложнена епидемиологична обстановка. За осигуряване на мерки за спазване на ограниченията, въведени от Министъра на здравеопазването, опазването на обществения ред, пътната и пожарната безопасност от Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» (РДПБЗН) в Пазарджик са предприели поредица от мерки.

Установени са местата, където ще бъде отбелязван празника, а именно в районите на Велинград и велинградско, летовищата «Свети Константин» и Цигов чарк, Брацигово и населените места около него, Панагюрище и Стрелча. На собствениците и управителите на хотели, почивни бази, къщи за гости и хижи е разпоредено стриктно спазване на изискванията за провеждане на тържества или частни партита с присъствието на не повече от 15 човека. В протвен случай полицейските органи ще предприемат действия за тяхното преустановяване и налагане на санкции на собствениците и управителите на обектите, където се провеждат. Особено внимание органите на реда ще обърнат на охраната на оществения ред и безопасността по пътищата в навечерието на празника и непосредственно след него.

От пожарната припомнят, че за безопасното протичане на студентския празник  управителите на подобни обекти са длъжни да проверят изправността на отоплителните инсталации, електрическите уреди, пожароизвестителните и пожарогасителните системи, системите за гласово уведомяване, пожарните кранове и системите за управление на дим и топлина, както и пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожари (пожарогасители и др.)

В деня на студентския празник е планирана мащабна специализирана полицейска операция с участието на сили и средства от ОДМВР, полицейските управления в региона, съвместно с екипи на жандармерията в Пловдив. Засилени ще бъдат проверките на водачите на МПС за употреба на алкохол и наркотични вещества, правоспособност и техническа изправност на автомобилите.

Желаем на всички бивши, настоящи и бъдещи студенти весел празник, проведен разумно и с мярка!

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик

          

                                       


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички