Пазарджик

Бойко Борисов на инспекция в Пазарджик, хвали инвестициите

  20.12.2020 10:07             
Бойко Борисов на инспекция в Пазарджик, хвали инвестициите

Премиерът Бойко Борисов дойде в Пазарджик заедно с министрите на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и на екологията Емил Димитров.  Те инспектират чисто новите инсталации за обработка на отпадъци и трасето за Западния околовръстен път, който предстои да бъде изграден. Борисов качи два видеоклипа от посещението сии в профила си във Фейсбук.

"Как няма да сме първи по смъртност, като е най-лесно да се хвърли на полето, а после да се запали и да се обгазяват хората. Това е правено досега, защото е най-лесно. А ето ние как намираме начин и го правим модерно. 31 млн. лв. са инвестирани тук", каза Борисов.  "Депото е било спряно през 1986 година. Сега коя година е? Тези, които обичат да бърборят, да видят какво направили за 50 години. И да го сравнят с нашата работа за 10 години", призова премиерът.

"Там, където срещнеш разбиране и помощ, ти показваш разбиране и помощ. Ние с вас може да се закачаме по време на избори, но после работим заедно и всички сме доволни, защото се случват нещата", каза кметът на Пазарджик Тодор Попов (той носеше маска на волейболен клуб "Хебър"), а премиерът го репликира, че "не се закачаме, а се дерем и се бием, но това е в рамките на един месец".

„По-лесно е да хвърляш по ливадите“, каза премиерът, който отбеляза, че на мястото на депото преди е било една поляна, пълна  с боклуци. Той огледа инсталацията за сепариране, чиято цел е да се намали обемът, който след това да отиде в клетката за депониране. Част от вторичнитя отпадък пък го продават на други фирми, които го ползват за своята продукция. Премиерът изтъкна, че подобни депа се строят в Ямбол и Шумен. Кметът Попов подробно показа как ще действат инсталациите и поясни, че се предвижда р азширение и на обема на пречиствателната им станция и така ще дадат възможност и на други населени места да се присъединят.

Попов допълни, че до края на годината ще бъде обявена поръчката на Западния околовръстен път, а през март да започне стоежа, който за 2-3 години ще бъде довършен. Наред с това ще се ремонтират още две пътни отсечки в общината –  които водят до Батак и Велинград. Той благодари на Борисов за новата спортна зала и за ремонта на старата. Първата вече се изграждала, а втората- чакат финансиране. „Докато другите бърборят, ние изграждаме - депа, пречиствателни станции, Това води до подобряване на здравето на гражданите. Тези които много обичат да бърборят, да се върнат назад и да видят какво са направили за 50 години и какво ние само за няколко години“, каза Борисов.

Премиерът попита "Какво друго за Пазарджик сме обещали" и видимо доволен чу за държавната подкрепа относно предстоящото изграждане на Западния околовръстен път на стойност 80 млн. лв. "Това е огромен проблем за града и за шофьорите", каза Попов и поясни, че пътят трябва да изведе трафика от града и да е бърза отсечка за пътуващите към магистралата. Кметът лбагодари на премиера за държавната подкрепа и за ремонта на спортната зала "Васил Левски", и за строежа на новата спортна зала в двора на Спортното училище.

"Това показва, че работим", доволно каза Борисов, докато кметът анонсираше и бъдещи инвестиции в района. "Добре, действайте", каза премиерът в добаввка.

Еко министърът Димитров пък съобщи добра новина и за земеделските производители. ВЕЦ Алеко – рехабилитира се мрежата и канала. Всички земеделски производители ще могат да използват поливната вода на 100% и ще бъдат захранени с вода, уточни Ревизоро.

Премиерът посети и сградата на бившия учебен корпус на Учителския институт в Пазарджик. Тук кметът Попов му разказа предисторията и намерението на общината да направи изнесено обучение. Защото мащабно проучване сред горния курс на обучение във всички училища на територията на областта. И се оказва, че над 60 процента от девойките в анкетата изязяват желание да учат за медсестри и лаборантки. Щрихи по темата добави и зравният министър Ангелов.

След посещението си премиерът Борисов написа на профила си и на личната си страница във Фейсбук:

"Новата инсталация за компостиране и предварително третиране на биоразградими отпадъци в Пазарджик струва 19 млн. лв. Депото обслужва 170 хил. граждани от 7 общини - Пазарджик, Батак, Белово, Брацигово, Пещера, Лесичово и Септември. Благодарение на новата инсталация ще се намали количеството депонирани отпадъци със 70 хил. тона годишно.

Пазарджик е бързоразвиващ се град. В ход са и редица други проекти:

През пролетта на 2021 г. стартира строежът на Западния околовръстен път. Инвестицията е за над 80 млн. лв. Скоро започва и рехабилитацията на отсечките Батак - Пазарджик и Пазарджик - Звъничево.

До края на 2021 г. ще е готова новата спортна зала в Спортното училище, както и ремонтът на зала "Васил Левски".

Рехабилитират се ВиК мрежите в областта. Всички земеделци в Пазарджишко ще бъдат захранени с вода."

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички