Спорт

Силвано Пранди повика двама от Хебър за евроквалификацията с Израел

  23.12.2020 14:39             
Силвано Пранди повика двама от Хебър за евроквалификацията с Израел

СОФИЯ-ПАЗАРДЖИК. Двама играчи от волейболния Хебър бяха повикани от националния селекционер Силвано Пранди часове след като „тигрите” станаха отбор на месец октомври в класацията на Пресклуб "България”, а Атанас Петров – треньор на месеца.

Сега Пранди извика 19 състезатели за подготовка за предстоящата европейска квалификация в Израел (12-17 януари). В разширения състав попаднаха Николай Къртев и Пепи Каракашев. Диагоналът Велизар Чернокожев, който играе в Саудитска Арабия, отпадна от състава в последния момент. Причината е забраната за полети от и за тази страна, която е в сила от понеделник и това води до невъзможност за неговото пристигане. Към подготовката в София ще се присъедини централният блокировач Светослав Гоцев, който в продължение на няколко месеца се възстановяваше от травма в рамото. Той вече се чувства доста по-добре и дори взе участие в последните два мача от първенството на Франция. Четирима от повиканите състезатели - Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов и Аспарух Аспарухов ще се присъединят към лагера по-късно и ще започнат тренировки от 1 януари. Те ще пропуснат контролите със Северна Македония, които са на 29 и 30 декември в Скопие. И четиримата получиха разрешение да изиграят последните мачове за 2020 година за клубните си отбори. Всички национали ще бъдат на линия за втората серия от контроли, които са на 6 и 7 януари в столичната зала „Христо Ботев“.

Наличните състезатели ще бъдат събрани на 26 декември следобед и ще им бъдат направени антигенни тестове. Подготовката ще се води в зала „Христо Ботев“, като на 27 декември ще има две тренировки, а на 28 декември волейболистите заминават за Северна Македония. Самият селекционер Силвано Пранди ще пристигне на 27 декември, поради липса на полети от Италия за предния ден.

Ето го и пълният списък на разширения състав:

Разпределители: Георги Братоев – Нефтохимик 2010 (Бургас) Георги Сеганов - Топ Волей Чистерна (Латина) Владислав Станков – Левски София

Диагонали: Цветан Соколов – Динамо (Москва) Димитър Димитров – ЦСКА

Посрещачи: Тодор Скримов – Енисей (Красноярск) Мартин Атанасов – Зираатбанк (Турция) Георги Петров – Шомон (Франция) Аспарух Аспарухов – Блу Волей (Верона) Гордан Люцканов – Левски София Александър Николов – Левски София

Централни блокировачи: Николай Николов – Нефтохимик 2010 (Бургас) Алекс Грозданов – Консар (Равена) Светослав Гоцев – Пари Волей (Франция) Илия Петков – Нефтохимик 2010 (Бургас) Стефан Чавдаров – Монтана Николай Къртев – Хебър (Пазарджик)

Либеро: Владислав Иванов – Левски София Петър Каракашев – Хебър (Пазарджик).

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички