Понеделник, 29 Мар 2021
 
Други

Вицепремиерът Николова се дегизирала във Велинград като таен клиент

  29.12.2020 10:39             
Вицепремиерът Николова се дегизирала във Велинград като таен клиент

"Направих няколко посещения като таен клиент - с едно спортно яке и качулка, в някои от хотелите. Бях таен клиент във Велинград, за да видя дали наистина се спазват часовете. Бизнесът не си позволява нарушения – един да допусне нарушение, това означава, че ще е петно за целия бранш", съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред БиТиВи. Тя смята, че трябва  да се направи изключение и на 31 декември срещу 1 януари ресторантите в хотелите да работят до 00.30 ч. часа. Това ще предложи Николова на Националния оперативен щаб.

Николова обяви, че е била  дегизирана, за да провери качеството на хотелските услуги и дали се спазват противоепидемичните мерки. "Като министър на туризма ще предложа все пак на Нова година да може да се остане в ресторанта на хотела до полунощ. Предложението на бранша е поне до 00.30 ч. да могат да работят ресторантите в хотелите, за да могат гостите да посрещнат Новата година, вместо да разнасят храни и напитки в стаите“, обясни Николова. По думите ѝ, няма да се допуска струпване на хора и провеждане на тържества. "Мисля, че така ще е и по-хигиенично, вместо туристите да се разхождат и да се събират по стаите. Това зависи от допълнителни обсъждания с премиера и щаба", добави министърът.

Във връзка със зимния сезон, Николова заяви, че в момента резервациите са на 30%, като и в следващите месеци отново ще се разчита на български посетители. Очакват се записвания в последния момент, както и гости от съседните страни - Сърбия, Турция, Северна Македония, които могат да пристигнат с автомобили. "Вчера направих инспекция. В Ястребец има туристи, в Пампорово и в Банско - също. При инспекциите на място на 24 декември в спа курортите видях хората спокойно да си вечерят и приемаха обстановката", отбеляза министърът на туризма. В туристическия бранш практиката показвала, че антигенните тестове действат, констатира Николова. На въпрос по повод започналата ваксинация срещу COVID-19, вицепремиерът отговори, че е готова да се ваксинира публично и очаква в най-скоро време да има тази възможност.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички