Крими

Полицейският бюлетин на 5 януари 2021 г.

  05.01.2021 12:08             
Полицейският бюлетин на 5 януари 2021 г.

Криминално проявен извършител на кражби е установен и задържан от служители на РУ-Пещера. Вчера органите на реда в родопския град провели действия по противодействие на битовата престъпност в района. Така спипали стария си познайник пещереца З.В.- 52г. В неделя мъжът проникнал в жилището на 46-годишен жител на Пещера. Оттам отмъкнал акумулаторна батерия и брадва. Малко по-късно същата участ сполетяла и 27-годишната пещерка Ц.Г. От незаключения автомобил на младата жена апашът отмъкнал дамска раница с намиращите се вътре 50 лева. Извършителят е задържан първоначално за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пещера. След извършените действия по разследването срокът на задържане е удължен със 72 часа от прокурор при Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по случаите продължават, изяснява се дали заловеният извършител е автор и на други посегателства в региона. 

 

Двама са задържани заради притежание на наркотици от служители на участъка в Лесичово. Вчера служители от участъка извършили проверки на два адреса в село Динката. Те били обитавани от В.Д.- 36г. и И.В.- 32г. По време на извършените претърсвания органите на реда открили полиетиленов плик у единия и саморъчно направена цигара у другия. И при двата случая полевите наркотестове реагирали положително на марихуана. Дрогата е иззета, а двамата са задържани за срок от 24 часа. Спрямо мъжете се водят бързи производства.

 

На седем сигнала са се отзовали пожарникарите в региона през изминалото денонощие. Най-чести са случаите на пожари предизвикани от запалили се комини. За радост всичките са без материални щети. Такива са регистрирани в Пазарджик, Велинград и Батак. Екип на РСПБЗН-Велинград е гасил пожар в постройка, намираща в курортния град. Огънят успял да унищожи постройката с няколко автомобилни гуми, моторен трион и около един кубик дървен материал. Спасени са намиращите се в непосредствена близост две сгради. По първоначални данни причината за пожара се корени в неизправност на електрическата инсталация на постройката.  

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65
Всички