Крими Регионът

И бивш зам.-кмет е забъркан в „оръжейния скандал”

  15.01.2021 20:58             
И бивш зам.-кмет е забъркан в „оръжейния скандал”

ЦИГОВ ЧАРК. Бивш заместник-кмет и общински съветник допреди един мандат е сред забърканите в скандална ситуация, миришеща на бракониерство. Бизнесменът Тодор Тодоров (47 г.) бил спипан заедно с още трима души в кола на Цигов чарк заедно с известните бизнесмени – 50-годишният Димитър Янушев (бивш шеф на местната структура на ГЕРБ и също бивш общински съветник) и 34-годишния Петър Ташев. Тодоров бе зам.-кмет съвсем за кратко – по времето на управлението на временно изпълняващия длъжността „Кмет” Момчил Арнаудов, който пък бе зам.-кмет на общината през октомври 2011 г., по време на изборите, изгубени от дотогавашната кметица Емилия Еленкова.

Национална агенция писа, че на 28 декември около 18 часа в курорта Цигов чарк тримата бизнесмени били спрени за проверка от патрул на РУ-Пещера. Те носели законно притежавани пушки, но без разрешителните, както е по закон. Нямали и разрешителни документи за ловен излет. Това обаче не е доказателство за бракониерство, така че няма доказателства за престъпление, затова и прокуратурата не е сезирана, коментират наши източници. В такива случаи заподозрените в бракониерство казват, че са тръгнали да носят оръжията си за ремонт или пък, че са ги взели чрезвичайно, защото ги е страх да не ги нападне мечка. В автомобила, заедно с ракитовските бизнесмени е бил и бившият началник на районното полицейско управление в Ракитово Владислав Синапов (51 г.). Той от години е пенсионер.

Сега на тримата въоръжени е съставен акт за установяване на административно нарушение по чл. 93 (1) от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Според него, физическите лица, получили разрешение за носене и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси за него, могат да носят и употребяват притежаваното от тях оръжие само когато то е придружено от издаденото разрешение.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички