Понеделник, 08 Мар 2021
 
Регионът

Подменят цялото улично осветление на Велинград с еврофинансиране

  15.01.2021 17:28             
Подменят цялото улично осветление на Велинград с еврофинансиране

Старото улично осветление на спа столицата ще бъде подменено с ЛЕД лампи, съобщиха от общинската администрация. Велинград е сред 20-те български общини, одобрени за финансиране по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност , енергийна сигурност” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2020 г. и Норвежкия фонд.

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 782 505 лв. За тази сума всички стари  осветителни тела на територията на града  ще бъдат подменени с енергоспестяващи /лед-лампи/ с изключение на вече обновените по булевардите „Съединение” и "Св Св Кирил и Методий”, както и по улиците „Милеви скали”, „Георги Кирков” и „Христо Смирненски”. 

В проекта „Рехабилитация и модернизация на общинска инфраструктура –системи за външно изкуствено осветление” е заложено и изграждането на 78 електрически табла, които ще бъдат свързани в система за управление, контрол и мониторинг.  След провеждането на процедурите и сключването на договор с фирмата- изпълнител, срокът за реализиране на проекта е 18 месеца. С приключването му ще бъдат значително намалени разходите за улично осветление, ще се повиши енергийната ефективност, а условията на живот и сигурността за населението ще се подобрят, коментираха от Община Велинград.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички