Понеделник, 08 Мар 2021
 
Регионът

Ремонтират опасния мост, затварят пътя Пазарджик-Ветрен

  21.01.2021 14:49             
Ремонтират опасния мост, затварят пътя Пазарджик-Ветрен

БОШУЛЯ. Кметицата на септемврийското село Христина Венчева съобщи, че от днес започва изграждането на новия мост на главната улица в село Бошуля, който е част от републиканското шосе от Пазарджик до град Ветрен. Пътят ще бъде временно затворен, защото строителството налага сериозна реорганизация на движението. То ще се осъществява по обходен маршрут. Поставени са указателни табели, които да насочват преминаващите през този участък автомобили.

Ремонтът на пътя е по проект на Агенция "Пътна инфраструктура" и започна преди година. Планирано бе дейностите да протекат на три етапа, като изграждането и разширяването на моста да е последният. След приключване на строителството по съоръжението ще може да се организира двупосочно движение, ще има и алея за пешеходци. Дълги години пътят бе в окаяно състояние, с павирани участъци и много дупки, а самият мост бе нестабилен, тесен и опасен.

"Напълно разбирам и споделям недоволството за неудобството, което създаде отсечката пред и след моста, допълва Венчева. Това се получи, тъй като ремонтите на пътя и моста са два различни проекта и следваха да се проведат две различни процедури за избор на изпълнител едната, от които се забави поради процесуални причини”, каза кметицата. И допълни, че инфраструктурата на селото ще се промени към по-добро, но са нужни търпение и толерантност.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички