Четвъртък, 22 Апр 2021
 
Крими

Биячът Балабанов остава за постоянно в ареста

  21.01.2021 18:19             
Биячът Балабанов остава за постоянно в ареста

ПАЗАРДЖИК. Окръжният съд  потвърди мярката за неотклонение "Задържане под стража" за 35-годишния Иван Балабанов - Вазелина, който заедно с охранителите си преби в Панагюрище 46-годишния Нешо Юруков. Той е обвинен за това, че на 13.01.2021 г. в гр. Панагюрище е държал боен пистолет с 13 бр. патрони без надлежно разрешително. Определението на Окръжен съд – Пазарджик е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Вече писахме, че Балабанов и двамата му охранители от София пребиха жестокото Нешо Юруков пред момиченце, за което Юруков се грижи, миналата сряда. Те пристигнали на мястото с "Ролс Ройс" и "Мерцедес", собственост на Балабанов, и след кратно пререкание с жертвата му нанесли жесток побой.

Пребитият мъж е откаран в областната болница в Пазарджик, където лекарите установяват, че е с избити зъби, комоцио, временна загуба на съзнание и наранявания и охлузвания по лицето. Два дни след приемането му в болница Нешо Юруков е изписан в добро общо състояние.

След 24-часов арест двамата охранители на Иван Балабанов бяха освободени, а той беше задържан за постоянно в ареста с определение на районния съд в Панагюрище. Основен мотив за това беше намерения в дома на Балабанов, в панагюрското село Оборище, незаконен пистолет "Браунинг" с боеприпаси за него.

Окръжния съд съобрази мотивите на първоинстанционния съд, че обвиняемия е извършил престъплението, за което е обвинен. Обвиняемият е криминално проявен, с негативни характеристични данни, осъждан е 5 пъти (включително и за незаконно притежание на оръжие). Съдът  споделя и изводът, че е налице опасност от укриване и извършване на ново престъпление, с оглед повдигнатото му тежко обвинение и обстоятелството, че не е семеен, не

С оглед спазване на правилата при разглеждане на делата от този вид в условията на епидемиологична обстановка, с обвиняемия беше осъществява видеоконферентна връзка по Skype система в пазарджишкия затвор.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички