Други

Време е за подмяна на безплатните карти за децата до 7 години

  26.01.2021 13:06             
 Време е за подмяна на безплатните карти за децата до 7 години

Ръководството на „Хебър Бус“ АД напомня на родителите, че до края на месец януари трябва да подменят картите за безплатно пътуване на децата си до 7 години. Припомняме, че в изпълнение на Наредба на МТИТС, приета с ПМС № 163 от 29.06.2015 г., ежегодно дружеството издава на децата до 7 години карти за безплатно пътуване в обществения транспорт. Независимо къде са издадени, картите за безплатно пътуване на децата до 7 години важат за вътрешноградския автобусен, тролейбусен, трамваен транспорт в цялата страна, включително метрополитена, с изключение на специализираните и случайните превози. Картите са валидни една календарна година, а в годината, в която детето навършва 7 години – до рождения му ден.

Важно е да се знае, че липсата на такава карта задължава превозвача да таксува детето с цената на билета за превоз, с оглед на неговата застраховка!

Съгласно действащата нормативна уредба, родителите трябва предоставят копие от Акта за раждане на детето, както и да посочат постоянен или настоящ адрес на родител по лична карта. Картите се издават в Бюрото за абонаментни карти на улица „Екзарх Йосиф“ (на спирката пред Младежки дом Пазарджик).

И тази година транспортна компания „Хебър Бус“ АД със съдействието на Община Пазарджик ще създаде организация, за да бъде в помощ на младите родители. С оглед натовареността на работното ежедневие на семействата и с цел подпомагането им, представители на транспортната компания ще предоставят на място в детските градини полагащите се на децата превозни документи.

За повече информация на сайта на дружеството www.hebarbuspz.com.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички